• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
 Ağar`ın Davası Bugün Başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın`ın 1993`te öldürülmesine ilişkin Mehmet Ağar, İbrahim Şahin ve Korkut Eken`in de arasında bulunduğu 12 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması bugü görülecek.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma saat 10.00`da başlayacak.

Mahkeme, iddianamede "müşteki" olarak yer alan Abdulmecit Baskın`ın eşi Raife Baskın`ın ifadesinin alınması için TMK`nın 10. maddesiyle görevli İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılmasına, gizli tanık "Ayışığı" ile tanıklar Şerif Bedirhanoğlu, Esat Canan, Behçet Uzunay, Abdullah Oktay ve Hacı Bekir Dağlı`nın ifadelerinin, müşteki ve sanık beyanlarının alınmasından sonra tespit edilmesine karar vermişti.

Mahkemenin talimatı doğrultusunda Abdulmecit Baskın`ın eşi Raife Baskın, 20 Kasım 2013`te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine ifade verdi. Mahkeme, ifadeyi Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Baskın, ifadesinde sanıkların hepsinden ayrı ayrı şikayetçi olduğunu ve davaya müdahil olmak istediğini açıkladı.

Öte yandan, sanıklardan Mehmet Ağar`ın avukatı Abdulkadir Toluç, müvekkilinin sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamayacağını, mahkemeye buna ilişkin sağlık raporları sunduğunu bildirdi.

İddianamede "Ağar, Şahin ve Eken ile eski özel harekat polisleri Ayhan Çarkın, Ziya Bandırmalıoğlu, Ayhan Akça, Ercan Ersoy, Seyfettin Lap, Ahmet Demirel, Ayhan Özkan, Uğur Şahin ve Alper Tekdemir sanık olarak gösterilirken, Baskın`ın 1993`te Ağar ve Eken`in bilgisi dahilinde, Şahin`in talimatı üzerine sanık özel harekat polislerince kaçırıldığı ve bunlardan Ayhan Akça ve Ziya Bandırmalıoğlu tarafından öldürüldüğü" öne sürülüyor.

Sanıkların, suç tarihinde yürürlükte bulunan 765 sayılı TCK`nın "cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında adam öldürmek, adam öldürmeye iştirak" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet hapisle" cezalandırılmaları isteniyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir