• DOLAR 32.513
  • EURO 34.62
  • ALTIN 2500.28
  • ...
Mersin'deki 'Gezi Parkı' davası başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek verip, Mersin'deki gösterilere katıldıkları iddiasıyla haklarında Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla dava açılan 54 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı.

Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek verip, Mersin'deki gösterilere katıldıkları iddiasıyla haklarında gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet suçlamasıyla dava açılan 54 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı.

Mersin 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz yargılanan 54 sanıkta katıldı. Sabah saatlerinde başlayan duruşmaları Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, adliye önünde protesto etti.

Üyeler adına açıklamalarda bulunan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay, hükümetin Gezi Parkı eylemlerinden ders çıkartması gerektiğini ifade ederek, "Eğitim emekçileri ve toplumun değişik katmanları ülkemizin değişik yerlerinden 4+4+4 sistemine karşı demokratik haklarını kullandıkları için şu anda 502 kişi yargılanmaktadır.

Bu 502 kişinin davaları 13 Ocak 2014'de Ankara'da görülecektir. Gezi sürecinde Türkiye'nin 4 bir yanında gelişen demokratik tepkiye karşı hükümetin yapması gereken bu seslere kulak verip gerekli çalışmaları yapmaktı" dedi.

Gezi Parkı eylemlerinde Mersin'de 54 kişi hakkında dava ve soruşturma açıldığını belirten Özbay, "Bugün arkadaşlarımız burada yargılanmaktadır. Yine 10 Ocak 2014'de aynı gerekçelerle davalar açılması beklenmektedir. Bu tür davaları açılması bizi yıldırmayacaktır. Nerede bir haksızlık varsa baskı varsa hukuksuzluk varsa şiddet varsa karşısında olacağız" diye kaydetti.

Konuşmaların ardından saksafon çalarak şarkılar söyleyen üyeler, 54 kişinin duruşması bitene kadar adliye önünde beklemeye başladı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir