• DOLAR 32.56
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2434.696
  • ...
Şahin: `Toplumun dinine de diline de sahip çıkacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Arıcak ilçe binasının açılışına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin ve İl Başkanı Abdulcelil Demir katıldı.

Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, "Siyaset insana hizmet için vardır. Ama maalesef insana hizmet için yapılması gereken siyaset bu ülkede insanı sömürmek için kullanılmıştır. Yalanlarla, sahte vaatlerle yıllarca bu mazlum halkı sömürdüler. Her seçim öncesi siyasiler şunu söylerdi: `Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz.` Doğru söylediler, yedirmediler ama kendileri yediler. Devlet de insan için, insana hizmet için olmalıdır. Devletin meşru gerekçesi de budur aslında." dedi.

 Bu ülke halkı çok cefalar çekti
Bu ülke halkının yıllarca süründürüldüğünü ifade eden Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu ülkede devlet insanı yaşatmaktan ziyade hep öldürdü, süründürdü, zulmetti. Müslümanlar İslam`dan dolayı, dininden ve dilinden dolayı zülüm gördü. Türkçe konuşamayan insanımıza cezalar kesildi. Alimlerimiz Şeyh Sait asıldı, İskilipli Atıf Hoca asıldı. Said-i Nursi sürgün edildi yıllarca. Minarelerden yıllarca Türkçe ezan okutuldu. Camiler ahıra çevrildi.

 Toplumun dinine de diline de sahip çıkacağız
Bu toplumun HÜDA PAR`a ihtiyacı var. Hem bu toplumun hem dinine hem de diline sahip çıkacağız. Bu ülkenin doğusuyla batısıyla kalkınmaya ihtiyacı var. Bu gün ülkenin doğusuyla batısı aynı mı? Niye bu gün batının büyükşehirlerinin tramvayları, metrobüsleri, metroları var? Bu gün niye Diyarbakır`ın metrosu, tramvayı yok. Batının sağlık hizmetleri ile doğunun sağlık hizmetleri bir mi? Evet güzel şeyler yapıldı takdir ediyoruz. Ama siz bundan daha fazlasına layıksınız."

 Konuşmaların ardından HÜDA PAR Arıcak hizmet binası Salâvatlarla açıldı.

 Sait Şahin Arıcak`ta esnafın sorunlarını dinledi
Açılışın ardından HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Abdulcelil Demir, Kovancılar İlçe Başkanı Metin Suiçer, Palu İlçe Başkanı Hasbi Karabulut ve Arıcak İlçe Başkanı Ali Temizkan ile birlikte ilçe esnafın ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, esnafın sorunlarını dinledi.
Esnafın sevgi ile karşıladığı HÜDA PAR heyeti, ilgiden memnun kaldı. Sait Şahin, Arıcak halkına ilgi ve alakalarından dolayı teşekkürler etti. (Salih Avcı - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir