• DOLAR 32.571
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2427.984
  • ...

DİYARBAKIR - Karacadağ Kalkınma Ajansının 2014 yılı Mali Destek Programı Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Toplantıda Ajans tarafından gelecek yıl Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 20 milyon TL'lik hibe verileceği belirtildi.
Toplantıda konuşan Vali Mustafa Cahit Kıraç, kalkınma ajanslarının bölgelerindeki özel teşebbüsün önünü açan, onlara yol gösteren kurumlar haline geldiklerini söyledi
Önceki dönemler ve yeni programlarla birlikte Ajansın reel ekonomiye yönlendireceği kaynağın 150 milyon TL'ye ulaşacağını belirten Vali Kıraç, "Diyarbakır, 12 bin yıllık tarihi, sahip olduğu genç nüfusu, stratejik konumu ile her zaman önemli kentlerimiz arasında yer almıştır. Artık potansiyelimizi yeni fırsatlar ile değerlendirmeliyiz. Devlet özel girişimciyi teşvik eden, ona yol gösteren, gerçek ve sağlıklı bilgi sağlayan kurumlar ile bölgede yer almakta. Bu konuda Karacadağ Kalkınma Ajansımız çok önemli görevler üstlenmektedir" şeklinde konuştu.

Yeni Teşvik Uygulaması sayesinde Diyarbakır'a yatırım için il içinden ve dışında yoğun olarak talepler geldiğini belirten Vali Kıraç, "2013 yılının ilk 8 ayında Diyarbakır'da 654,4 milyon TL'lik yatırım teşvik belgesi alındı. Bu durum bize Diyarbakır'ın geleceği açısından çok önemli göstergeler sunmakta. Sanayicilerimizin yoğun talepleri doğrultusunda mevcut Organize Sanayi Bölgesi'ne ek olarak 188 hektarlık alanın sanayiciye tahsis edilmesi için çalışmalarımız sona yaklaştı. Önümüzdeki günlerde yeni yer tahsis işlemlerine başlayacağız. Ajansımızın kapıları girişimcimiz için ardına kadar açık, yeter ki gelin projelerinizi sunun. Şehrimizin ve ülkemizin geleceğini birlikte koruyalım" dedi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun ise, "Çalışmalarımızla Diyarbakır ve Şanlıurfa bölgesinde, imalat sanayi ve turizm sektöründe faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmelerin kurumsallaşma çalışmalarının desteklenerek fiziki ve beşeri altyapılarının geliştirilmesi suretiyle ölçeklerinin büyütülmesi, finansal kaynaklara erişimlerinin artırılması, planlama ve pazarlama konularındaki kapasitelerinin geliştirilmesi, yüksek katma değerli mal üretim kapasitelerinin arttırılması, yenilikçilik ve Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesini amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa ve Diyarbakır'da toplam 20 milyon TL bütçeli 3 mali destek programı yürüteceklerini belirten Karakoyun, "2014 yılı mali destek programları kapsamında KOBİ'lere, Sanayi Altyapısına ve Yenilebilir Enerjiye mali destek sağlanacaktır. Toplamda 20 milyon TL bütçe ayrılmıştır. Bu programlarla bölgemizde yeni iş alanları ve istihdam olanakları yaratma, işsizliğin ve yoksulluğun azaltılmasına katkı bulunma hedefimiz var. Bunun içinde herkesin fikrini projeye dönüştürerek Ajansımıza başvurmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Düzenlenen toplantıya Diyarbakır Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Oya Eronat, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, İl Genel Meclisi Başkanı M. Mürşit Ekinci, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu ile işadamları ve STK temsilcileri katıldı. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)