• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2435.632
  • ...
Anayasa Mahkemesi Raportör Alacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anayasa Mahkemesi Başkanlığına 45 kadro için raportör yardımcısı adayı alınacak. Aday adayları, yazılı ve mülakat sınavına tabi tutulacak.

Sınava katılacakların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48`inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları; hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idari bilimler alanlarında en az dört yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmaları ya da yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye`deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmaları; 30 Ekim itibariyle lisans, lisansüstü ve doktora öğrenimini tamamlamış olanlar için 35 yaşını doldurmamış olmaları; KPSSP 103 puan türünden en az 75 puan almaları gerekiyor.

Giriş sınavına katılmak isteyen aday adaylarının, mahkemenin `http://www.anayasa.gov.tr` internet sitesinden temin edecekleri `Giriş Sınavı Başvuru Formunu` eksiksiz doldurmaları ve bu forma istenilen belgeleri de ekleyerek 15 Ağustos- 16 Eylül tarihleri arasında Anayasa Mahkemesi Başkanlığına teslim etmeleri gerekiyor. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacak.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren giriş belgesini 24 Ekim saat 14.00`ten itibaren ÖSYM`nin `http://ais.osym.gov.tr` internet adresinden TC kimlik numarası ve aday şifresini girerek edinecekler.

Adaylar şifrelerini, başvuru merkezlerine (Ortaöğretim Kurumu Müdürlükleri, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ve ÖSYM Büroları) şahsen başvurarak ücreti karşılığı alacaklar. Ayrıntılı bilgi ÖSYM`nin internet sayfasında bulunuyor.

Yazılı sınav Ankara`da 30 Ekim Pazar günü 09.30`da ÖSYM tarafından test yöntemi ile yapılacak. Sınavda adaylara 100 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacak. Alan Bilgisi Testi, Anayasa Hukuku (yüzde 40), Usul Hukuku (yüzde 30) (Medeni Usul Hukuku, Ceza Usul Hukuku, İdari Usul Hukuku), İnsan Hakları Hukuku (yüzde 30) ile ilgili sorulardan oluşacak.

Değerlendirme doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacak. Sınav sonuçlarına, ÖSYM internet sitesinden yapılan duyuru tarihinden itibaren 10 gün içinde itiraz edilebilecek.

100 tam puan üzerinden 70 ve daha fazla puan alanlar başarı sırasına konularak 45 adet kadro sayısının dört katı kadar aday adayı bu sınavda başarılı sayılarak mülakata çağrılacak. Son sıradaki aday adayı ile eşit puan alan aday adayları da mülakata girmeye hak kazanacak.

Mülakata katılmaya hak kazananlar ile mahkeme tarafından yapılacak mülakatın yeri ve zamanı mahkemenin internet sitesinden ilan edilecek. Sınavlarla ilgili tereddüt edilen konular hakkında Anayasa Mahkemesi Genel Sekreterliği`nden bilgi alınabilecek.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir