• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
Faili meçhulde en büyük engel `devlet sırrı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı`nın (TESEV) “Ergenekon`un öteki yüzü: Faili meçhuller ve kayıplar” başlıklı raporu kamuoyuna sunuldu.

‘Fırat`ın doğusundaki Ergenekon`u ortaya çıkarmak amacıyla raporu hazırlayan avukat Gülçin Avşar, yürütülen soruşturmanın Ergenekon`un yalnızca hükümete yönelik eylemlerle sınırlı bir örgütlenme olmadığını gösterdiğini söyledi. Avşar, Arif Doğan`ın evinde ele geçirilen 9 çuval ‘JİTEM arşivi` belgesinin ‘devlet sırrı` gerekçesiyle kamuoyuyla paylaşılmadığının altını çizdi.
 
Ergenekon davası sanıklarının Susurluk, Yüksekova çetesi, JİTEM ve Özel Kuvvetler Komutanlığı gibi 90’lı yıllarda sivil Kürt vatandaşlara karşı geliştirilen yargısız infazların uygulayıcısı örgütlerle bağlantısı olduğunu dile getiren Avukat Avşar, kamuoyunda bu ağır insan hakları ihlallerinin açığa çıkarılacağı beklentisinin oluştuğunu söyledi.
 
Avşar, soruşturmayı yürüten savcılık ve mahkeme heyetinin bu yöndeki beklentiyi dışarıda bıraktığını vurguladı. Yürütülen soruşturmanın Ergenekon’un yalnızca hükümete yönelik eylemlerle sınırlı bir örgütlenme olmadığını gösterdiğini ifade eden Avşar, “Zira birçok faili meçhul cinayet ve kayıp olayında karşımıza bu örgütlenme içerisinde olan ve iddianame ile ek klasörlerde ismi geçen kişiler çıkmaktadır.” diye konuştu.
 
Derin devlet yapılanmalarına yönelik soruşturmalarda karşılaşılan en büyük sorunlardan birinin de devlet sırrı olduğunu vurgulayan Avşar, Arif Doğan’ın evinden çıkan 9 çuval belgenin de bu sebeple kamuoyuyla paylaşılmadığının altını çizdi.
 
Dünyabülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir