• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
LGS`de öğrencilerin üstü aranmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde bu hafta yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin ilk kez gireceği Liselere Giriş Sınavı (LGS) için genelge yayımlayarak, sınavların sorunsuz geçmesi için alınan önlemleri belirledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın imzasını taşıyan ve 81 ildeki tüm okullara gönderilen 5 sayfalık genelgede, 28-29 Kasım tarahlerinde yapılacak olan LGS için il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve okulların alması gereken önlemler sıralandı. Genelgede, sınav öncesi öğrencilerin aranmayacağı belirtildi.

Sınav öncesi, sınav uygulaması ve sınav sonrası aşamalarda güvenlik önlemlerinin alınması için emniyet görevlileri ile gerekli işbirliğinin yapılacağı belirtilen genelgede şöyle denildi:

Sınav evrakının saklanacağı saklama odalarının güvenliğinin sağlanmasında emniyet müdürlükleri ile iş birliği yapılarak evrakın bulunduğu süre boyunca saklama odasınının bulunduğu binanın çevresi, girişleri ve kapısının kontrol altında tutulması nöbet uygulaması yapılarak sağlanacaktır. Sınav evrakının saklama merkezlerinden sınav yapılacak okullara sevkiyatı ve geri dönüşü esnasında kuryelerle birlikte emniyet görevlilerinin de bulunması sağlanacaktır.

Öğrenci velilerinin ve görevli olmayan kişilearin sınav salonlarının bulunrduğu binalara girişlerine izin verilmeyecektir. Her dersin sınavı başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak bu öğrencilere ek süre verilmeyecektir. Her dersin sınavında ilk 20 dakika süresince öğrenciler sınav salonunu terk etmeyeceklerdir. İlk 20 dakika tamamlandıktan sonra sınavı tamamlayan isteyen öğrenci çıkabilecektir.

Okullarda emniyet görevlileri tarafından üst araması yapılmayacaktır,ancak sınav evrak kutularının açılması sırasında her okulda bir emniyet personeli bulunacaktır. Bina sınav komisyonunun kutu açma ve kapama işlemleri ile ilgili tutanakları hazırlarken emniyet görevlisi de bu tutanakları imzalayacaktır. Soru kitapçıkları Bakanlığa geri gönderilmeylecektir, sınav tamamlandıktan sonraki Pazartesi günürden itibaren soru kitapçığı isteyen öğrencilere verilecektir."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir