• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Şelmo davasında BDP; sanıkların yanında, mağdurların karşısında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman'ın Kozluk ilçesi Yanıkkaya köyü mevkiinde yabancı bir şirkete ait Şelmo Petrol Sahası'na PKK'li oldukları belirtilen kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu Mücahit İçli, Nihat Dalkılıç ve işçi Şerif Çoğlan adlı vatandaşların hayatlarını kaybettiği olay ile ilgili açılan davaya BDP'liler müdahil oldu.

Şelmo saldırısı ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan zanlıları savunmak için BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay,davaya müdahil olurken haklarında ciddi iddialar bulunan zanlıların Kozluk Adliyesindeki sorguları sırasında, içlerinde BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Karabulut ve BDP'li Kozluk Belediye Başkanı Mehmet Raşit Haşimi ile Bekirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Selim Demir'in de bulunduğu kalabalık bir grup adliye önünde toplanarak zanlılara destek verdi.

BDP'lilerin haklarında ciddi iddialar bulunan sanıkları sahiplenerek olayın gerçek mağdurlarını yaraladığını ifade eden yakınlarını kaybeden ailelerin avukatı İbrahim Halil Yalçın, STK'ların, siyasi partilerin, kanaat önderlerinin ve bölge halkının, evlatlarını kaybederek büyük acılar yaşayan ailelere sahip çıkmalarını istedi.


Konu ile ilgili olarak yazılı basın açıklaması yapan Yalçın, olayın üstündeki sis perdesinin aralandığına dikkat çekere şu ifadeleri kullandı: "Bundan tam 2 yıl önce 23.11. 2011 günü saat 22.30 da kamuoyunun yakından bildiği gibi, Kozluk ilçemizin Şelmo petrol sahasında, vekil edenlerimizin biricik evlatları Şerif Çoğlan, Nihat Dalkılıç, Mücahit İçli menfur bir saldırıda katledilmişlerdir. Yaklaşık bir yıllık soruşturma evresi sonunda olayın üzerinde ki sis perdesi aralanmış, savcılık çok güçlü deliller ortaya koyarak eli kanlı katil olduklarından şüphelendiği şahısları Kozluk Sulh Ceza Mahkemesine sevk etmiştir. Mahkeme de iddiaları ciddi bularak bu şahısları tutuklayıp cezaevine göndermiştir. Aradan az bir zaman geçtikten sonra Batman Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin delilleri toplamış ve Batman Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde iddianameyi hazırlamış ve iddianame kabul edilerek Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 2013/342 Esasına kaydedilmiştir."

BDP'liler zanlıları sahiplendi
Soruşturma aşaması bitip katliamı yaptığından şüphelenilen şahısların Kozluk Sulh Ceza Mahkemesince tutuklanmaları için sorgularının yapıldığı akşam, Kozluk Adliyesi önünde kalabalık bir grubun biriktiğini belirten Yalçın, "Bu kalabalığın bölgemizde etkin bir Siyasi Partinin Genel Başkan Yardımcısının ve aynı partinin iki Belediye Başkanı ve bunların etrafı ve maiyeti olduğu mağdur aileleri tarafından müşahede edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında Yalçın, "Aynı akşam, eli kanlı katil olduklarından şüphelenilen şahısların yargılamalarına aynı Partinin İl Başkanı, bu şahısları savunmak için avukatları olarak duruşmaya katılmıştır. Bu durum vekil edenlerim olan mağdur ailelerini derinden yaralamış ve sarsmıştır. Durum ilgililere bildirilmiş ve aynı siyasi partinin Batman Milletvekili tarafından mağdur aileler ziyaret edilerek vekil edenlerimden özür dilenmiştir. Fakat durumu kamuoyuna bildireceklerine, mağdur ailelerinin yanında yer aldıklarına ve meşum olayı lanetlediklerine dair basın açıklaması yapacaklarına dair beyanda bulunmalarına rağmen bugüne kadar ilgili partinin herhangi bir ileri geleninden basına yansımış bir açıklama olmamıştır" şeklinde tepki gösterdi.

Kamuoyuna çağrı: Mağdurlara sahip çıkın!
Türkiye kamuoyunu özelde Batman kamuoyunu ilgilendiren ve tüm vicdan sahiplerince lanetlenen bu zulmün iki tarafı olduğuna dikkat çeken Yalçın, "Bir yanda hiçbir suçu ve günahı olmayan ve ekmeklerini kazanmak için zor koşullar altında arazide güneş altında ve soğukta saatlerce emek ve ter döken ve katledildikleri için geride yetim çocuklar bırakan mağdurların tarafıdır. Diğer yanda ise kâr iştihalarını kabartmak için ellerine kan bulaştıran katiller vardır. Bu nedenle 17.12.2013 günü Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesinde saat: 9.20'da yapılacak duruşmaya bölgemizin tüm kanaat önderlerini, siyasi partilerini, sendikalarını, cemaatlerini ve sivil toplum örgütleri ile bu işten birazcıkta olsun içi yanmış ve masumların yanında olduğunu göstermek isteyen tüm vicdan sahiplerini vekil edenlerimin kanayan yaralarının sesine ses katmak için beklediğimizi kamuoyuna duyuruyoruz." diye çağrıda bulundu. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir