• DOLAR 32.604
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2488.601
  • ...
SON DAKİKA
HÜDA PAR`dan ortak komisyon önerisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Yılmaz ve Cemal Çoban ile HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Teşkilatının kurucu üyesi Veysel Topkan`dan oluşan heyet, 2 Kasım Cumartesi günü Batman`da yaşanan cinayetin ardından gizli tanık ifadesiyle tutuklanan HÜDA PAR üyesi V.G`yi cezaevinde ziyaret etti. Heyet, Batman Barosu`nu da ziyaret ederek olayın aydınlatılması adına ortak komisyon kurulmasını istedi. Heyet son olarak V.G`nin ailesini ziyaret etti.

İlk olarak heyet, saat 13.00`da Batman M Tipi Kapalı Cezaevi`ne gelerek burada tutuklanan V.G`yi ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, yaptıkları ziyaret hakkında bilgi vererek, "Parti üyemiz olan V.G`yi ziyaret ettik ve onunla görüştük. Morali gayet düzgün ve yerinde. Bu komplonun bir gün o da açığa çıkacağına inanıyor. Bu noktada onun da şüphesi yok. Bu kompludan dolayı da arkadaşların üzülmemelerini istiyor." dedi.

Daha sonra HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Yılmaz ve Cemal Çoban ile HÜDA PAR Batman İl Başkanı Dr. Aydın Gök, Batman Barosu`nu ziyaret etti. Ziyarette Batman Baro Başkanı Ahmet Sevim ve Baro yönetiminden Cenk Eren, Tayyar Ekmen ve Zeynep Yılmaz da hazır bulundu.

Olayın aydınlatılması için ortak bir komisyon kurulmalı
Yaklaşık bir buçuk saat süren ziyaretin ardından açıklamada bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, "Baro Başkanına Batman`daki olayla alakalı olarak düşüncelerimizi ve görüşlerimizi ilettik. Bu noktada daha önce kendilerinin de bir açıklaması olmuştu. Ortak bir komisyon kurulması noktasında. Bu konuyla ilgili parti olarak biz de daha önce bir açıklama yapmıştık. HÜDA PAR`dan, STK`lardan, Baro`dan ve BDP`den oluşacak olan ortak bir komisyonla bu olayın çözülmesi gerektiğini ve ortak komisyonun bu olayı araştırması gerektiğini belirtmiştik. Bugün aynı şekilde bu talebimizi Batman Barosu`na da ilettik. Bu noktada kendilerinin de sorumluluk alması gerektiğini söyledik. Batman Barosu`da bu düşüncede olduklarını ve bu yönde bir girişimde bulunacaklarını belirttiler." ifadelerini kullandı.

Kesinlikle bu olayın komplo olduğunu biliyoruz
Yaşanan olayın tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarılmasını isteyen Yılmaz, "Kesinlikle bu olayın komplo olduğunu biliyoruz. Bu komplonun da ortaya çıkarılabilmesi için tarafların elini taşın altına koyması gerekiyor ve bu komisyona üye vermesi gerekiyor, biz o düşüncedeyiz. Yeni bir olayın olmaması, yeniden bu tip üzücü hadiselerin yaşanmaması adına meydana gelen bu üzücü olayın tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarılması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda da Baro Başkanıyla hem fikir kaldık. Onlar da bu konuda gerekeni yapacaklarını söylediler." dedi.

Toplumsal barış bütün siyasal menfaatlerin üstündedir
Batman Baro Başkanı Ahmet Sevim de yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Misafirlerimiz yaşanan bu olayda gerçeğin ortaya çıkması ve toplumsal barışa dair duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Biz de aynı yönde toplumsal barışın önemli olduğunu ve toplumsal menfaatlerin bütün siyasal menfaatlerin üstünde olduğunu dile getirdik. Bu konudaki görüşlerimizi paylaştık. Aslolan şeyin toplumun barışı ve huzuru olduğunu belirttik."

Son olarak HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Yılmaz, İsa Aydın, Abdurrahman Cens ve Cemal Çoban`dan oluşan heyet, V.G`nin ailesini ziyaret etti. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir