• DOLAR 32.525
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421.415
  • ...
Van vali yardımcıları hakkında karar verildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ın kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle 5 Vali yardımcısının, İçişleri Bakanlığı'na verdiği dilekçeler sonuçlandı. Vali yardımcıları haklı görülerek görev yerleri değiştirildiği belirtildi.


İddiaya göre; istifa olayının üç yıl önce eski Vali Münir Karaloğlu döneminde başlayan ve Başbakan Erdoğan'ın da önemsediği Flamingo Festivali'nin, yeni Vali tarafından "Bu kırılmaya yol açmış. Ben bunu yaptırmam" diyerek izin verilmediği için tartışmaların patlak vermiş ve Başbakan Erdoğan, 26 Ekim'de yaptığı Van ziyareti sırasında valiyi hem bu konuda hem de diğer uygulamaları konusunda uyarmıştı. Başbakan Erdoğan'ın festivalin niçin iptal edilmek istendiğini sorması üzerine de, "O sözleri ben demedim, vali yardımcıları dedi" şeklinde cevap verdiği ileri sürüldü.


Yaşanan olayların ardından beş Vali Yardımcısı yerlerinin değiştirilmesi talebiyle bakanlığa gönderdikleri dilekçelerin cevabını akşam saatlerinde bakanlık bildirdi.


Vali yardımcıları haklı bulundu!
İçişleri Bakanlığı, Van'da yaşanan Mülki İdare Amirleri depremine ilişkin görevlendirdiği müfettişlerin raporları doğrultusunda,
Vali Yardımcısı Mehmet Özel'in Malatya Vali Yardımcılığına
Vali Yardımcısı Zafer Coşkun'un Batman Vali Yardımcılığına
Vali Yardımcısı Hakan Alkan'ın Kars Vali Yardımcılığına
Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer'in Şanlıurfa Vali Yardımcılığına
Vali Yardımcısı Salih Altun'un Bitlis Vali Yardımcılığına görevlendirilmesine karar verdi.


Vali Doğan, yardımcısız kaldı!
Beş Vali Yardımcısının farklı illerde görevlendirilmesinin ardından Van'da Vali Yardımcısı kalmazken İlçe Kaymakamlarının vekâleten Vali Yardımcılığı görevini yürütecekleri öğrenildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir