• DOLAR 32.603
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2497.306
  • ...
LGBT BDP kol kola
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde LGBT`liler (lezbiyen, gey, biseksüel, transgender) ile BDP`liler kol kola girerek, kadına şiddeti protesto etmek amacı ile bir yürüyüş düzenlediler.
 
LGBT`li ve BDP`lilerden oluşan grup İstasyon yanında toplandı. Grup burada sık sık, "Biz Kimsenin Namusu Olmayacağız", "Trasn Kadınlar Onurumuzdur" sloganları attılar. Gruba katılan ve kendilerine "Anarşist" adı veren bazı erkekler ise, etek giyerek "Erkeklik şiddetse biz erkek değiliz" dövizleri taşıdı.
 
Bazı kadınlar ise, "Allah`ın kadınları erkeklerin kaburga kemiklerinden yaratılma" hadisine muhalif olarak ellerinde, "Ben senin kaburgandan değil, sen benim va…dan çıktın!" dövizleri taşıdı. Bazı BDP`li erkeklerin de, içerisinde LGBT`lilerin (lezbiyen, gey, biseksüel, transgender) olduğu yürüyüşe destek verdikleri görüldü.
 
İstasyon meydanında bir araya gelen grup daha sonra buradan, "Biz kimsenin namusu olmayacağız" sloganlarını atarak İstiklal caddesinden yürüyüşe geçti. LGBT, BDP, Sosyalistler, Anarşistler ve diğer sol gruplardan oluşan grup, Mersin Büyükşehir Belediyesi önüne gelerek basın açıklaması yaptı.
 
Burada bir konuşma yapan BDP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, "Biz yas tutmuyoruz. Biz isyandayız. İsyan ederek kazanmayı biliyoruz. Biz biliyoruz ki, ancak isyan ederek, mücadele ederek hakkımızı kazanabiliriz. Bu şiddeti de isyan ederek, mücadele ederek durduracağız. İsyan ediyoruz, özgürlüğe yürüyoruz. Çünkü biliyoruz ki, kadınlar özgür olmadan bir halk da özgür olamaz." dedi.
 
Grup adına basın açıklamasını okuyan Zübeyde Akpınar, kadına yönelik şiddeti kabul etmediklerini söyledi.
 
Grup daha sonra biten basın açıklamasının ardından sesiz bir şekilde dağıldı. (İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir