• DOLAR 32.662
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2510.825
  • ...
Taliban: Afganistan uluslararası kibire mezar olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Geçen hafta 4 gün süren bir toplantı yapan 2 bin 500 kişilik halk heyeti Loya Cirga, tümüyle ABD çıkarlarına hizmet eden, "Afganistan - ABD ikili güvenlik anlaşması"nı onaylamıştı. Loya Cirga`nın onay verdiği anlaşma, Devlet Başkanı Hamit Karzai`nin imzasını bekliyor. Karzai imzayı, her ne kadar 2014`te yapılacak seçim sonrasına bırakmak istediyse de ABD`nin ve Loya Cirga`nın baskısı doğrultusunda 2013 sonuna kadar anlaşmayı imzalaması bekleniyor.

Taliban`dan söz konusu anlaşmaya dair bir açıklama geldi. Açıklama şöyle:
"Daha önce de söylediğimiz gibi, Loya Cirga saçmalığı, Amerikan çıkarlarını korumak için, "şamar oğlanı" Karzai rejimi girişimiyle Kabil`de toplandı. Bütün katılımcılar hükümet elemanları ya da aktif Amerikan maaşlıları idi ve kararlar önceden planlanmıştı. İman, ulus, çıkarlar gibi unsurlar önemsenmedi ve Loya Cirga tarihsel ihanetiyle, bu bilinen yüzlerin Amerika`nın buyruklarına boyun eğenler olduğunu, her türlü ihanete ve onursuzluğa hazır olduklarını gösterdi.
Sonunda sahte Cirga`nın katılımcıları, hızlı bir okuma, yorumlar, değişiklikler ve bir kaç sahte öneriden sonra kölelik anlaşmasını onayladılar ve açıkça gösterdiler ki anlaşma Amerikan varlığına onay veriyor ki böylece otoritelerini, çıkar ve rüşvet pazarını, aynı zamanda bu suçlara zemin hazırlayan Amerika`nın korunaklı gölgesi altında, birkaç gün daha devam edecek idari ve etik çöküş sürecini sürdürebilirler.

İslam Emirliği böyle Cirgaları ve kölelik anlaşmalarını kuvvetli bir şekilde kınar ve böyle yasadışı değersiz anlaşmalar ve kölelerin sözlerinin, saldırgan Amerikalılara ya da suç ortaklarına fayda sağlamayacağını ilan eder.
Aksine ulusun öfkesi daha da kuvvetle artacak ve efendi ile kölesi arasındaki anlaşmalar, Afganistan`ın daha önceki kölelik anlaşmaları gibi gözden düşecek ve nafile olacak.

Bizim ulusumuz, kaderi birkaç hain ve kötü üne sahip yüzler tarafından belirlenecek öksüz bir ulus değildir. Bu millet, vahşilik, gaddarlık, bombalamalar, saldırılar ve işgalcilerin zulümü nedeniyle kendi kanında yuvarlanan bir millettir.
Yakın geçmişte, komünistler de defalarca saygı duyulan bir Afgan geleneği olan Cirga ve konseyleri, kendilerini tarihi suçlardan temize çıkarmak için kötüye kullanmaya çalıştılar ancak herkes gördü ki yargılama ve halkın muhasebesi başladığında bu süreçler ve dalaverelerin hiçbiri işe yaramadı.

Kahraman Afgan ulusu hala kahramandır ve İslami duruşundan ve Afgan onurundan, ne pahasına olursa olsun asla geri adım atmaz, kölelik ilmeğini asla boynuna takmaz.

Bu tip anlaşmalar ancak ve ancak gerçek Afganların damarlarındaki Cihat coşkusunu artıracak ve Cihat saflarını kuvvetlendirecektir. Afganistan uluslararası kibire mezar olacaktır ve sürekli askeri üslerin bulunduğu toprak olmayacaktır inşaAllah. Allah için zor olan hiç bir şey yoktur.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir