• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
Saygın: Kürt Meselesi, Siyasi Rant Olarak Kullanılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Hür Dava Partisi Van İl Teşkilatı, Êzdinan aşireti lideri M. Salih Özbek`i ziyaret etti. İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan ve Parti Üyesi Selim Sivi`den oluşan HÜDA PAR heyetini M. Salih Özbek karşıladı.
 
Bölgedeki tek parti anlayışı yanlıştır
HÜDA-PAR`ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Özbek, Hür Dava Partisinin halka ve Van`a hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Bölgedeki tek parti anlayışının yanlış olduğunu belirten Özbek, "Ülkemizde siyasi partilerin çoğalması olumlu bir adımdır, özellikle bölgemizde tek parti anlayışı vardır ve bu yanlıştır. Siyasi çeşitliliğin olması bölge için büyük bir kazanımdır. Bu vesileyle İslami hassasiyete sahip bir partinin bölgemizde faaliyet göstermesi bizleri sevindirmiştir." dedi.
 
Ziyaret sonrasında açıklama yapan HÜDA PAR Van İl Başkanı Saygın, Türkiye`deki siyasi parti ve iktidarların, sorunlarla yüzleşmek ve çözüm üretmek yerine, çözümü sürekli ertelediklerini, hak ve hürriyetlerin tanınıp kullanımını sağlamak yerine bazı şartlara bağladıklarını söyledi.
 
Ülkedeki parti ve iktidarların, sorunları kalıcı bir şekilde çözmek ve çözümü kurumsallaştırmak yerine, geçici tedbirleri yeterli görüp öyle gösterdiklerini ifade eden Sayğın, özellikle inancın yaşanması önündeki engellerin kaldırılması ve Kürt meselesinin çözümü konusunda ortaya koydukları samimiyetsizlikle bu sorunların çözümünü siyasi rant elde etme aracı ve argümanı olarak kullandıklarını belirtti.
 
Siyasi temsilden yoksun toplulukların bulunduğu bir yerde, toplumsal barışı sağlamanın ve sağlam bir temele oturtmanın mümkün olmadığının altını çizen Sayğın son olarak, mevcut siyasi partilerin hiçbirini kendi temsilcisi olarak görmediğini belirten halkın talebiyle siyasi hareketi kurma zamanı geldiğine inanarak yola çıktıklarını kaydetti. (İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir