• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Engeller sanatla aşılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Manisa'da engelliler, aldıkları el beceri eğitimleriyle engelleri aşıyorlar. Yeteneklerine göre farklı branşlarda el sanatları ile uğraşan öğrenciler, yaptıkları ürünlerin satışıyla harçlıklarını elde ediyorlar.

 

Galoş yapımı başta olmak üzere ahşap boyama, keçe çalışmaları, taslak işi, seramik boyama, boncuk işleme engellilerin gördükleri branşlardan bazıları…

 

Okul Müdürü Murat Ceylan, "Manisa Özel eğitim iş uygulama merkezi orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli 23 yaşını aşmamış öğrencilerimize mesleki eğitimi verilen onlara el becerilerini geliştirici çalışmaları yapan bir kurumuz. Kurumumuzda 53 orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli öğrencimiz eğitim öğretimini sürdürmektedir. Bu öğrencilerimize iki alanda hizmet vermekteyiz. El sanatları atölyelerinde bir de seracılık alanında. Bu sene büyük oranda el sanatları alanında el sanatları atölyesinde faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. El sanatları atölyesinde 53 öğrencimize el becerilerini geliştirecek ahşap boyama, taslak işi, galoş üretimi yapılmakta. Bunları satarak da öğrencilerimize az da olsa bir maddi gelir elde etmeyi sağlatmaktayız." diye konuştu.

 

Kurs eğitmeni, "Bu el sanatları atölyelerinde her öğrenci farklı çalışmalar yapmaktadır. Çalışmaların içinde galoş üretimimiz var en başta. Keçe çalışmamız var. Seramik boyama çalışmalarımız var. Kasnak işimiz var. Boncuk işleme çalışmamız var. Ahşap boyama ve ahşap boyama üzerine seramik hamuruyla süsleme ve boyama çalışmalarımız var." dedi.

 

Öğrenciler ise, yaptıkları işlerle hem kendilerini geliştirdiklerini hem de harçlıklarını kazandıklarını ifade ederken mutlulukları gözlerinden okunuyordu. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir