• DOLAR 32.365
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.103
  • ...
İmamlarımız eğitim ve sınav için artık il dışına gitmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van'da meydana gelen depremler sonucunda Diyanet Eğitim Merkezinin yıkılması nedeniyle, imam adaylarının, eğitimlerini tamamlamak ya da sınava girmek için il dışına gitmek zorunda kaldıklarına dikkat çeken Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, Diyanete tahsis edilen Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezi ile bu sıkıntının aşıldığını belirtti.

 

Van'da 2011'de yaşanan depremlerde bölgeye hizmet veren eğitim merkezinin yıkılması sebebiyle, imam adaylarının sınav için il dışına gitmek zorunda kaldığını hatırlatan Nurullah Arvas, deprem sonrasında yeni bir eğitim merkezi arayışına girdiklerini belirterek, "Bunun için başta eski Valimiz Münir Karaloğlu, İl Müftümüz Nimetullah Arvas ve Eğitim Merkezi Müdürümüz Mehmet Fudail Erkoç'un da katkılarıyla, daha önce Milli Eğitim Bakanlığına ait olan, Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü adı altında hizmet veren merkez Çitören Köyündeki Eğitim Merkezi, Diyanete tahsis edildi." dedi.

 

Tahsis edilen eğitim merkezinin adının Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezi olarak değiştirildiğini belirten Arvas, Şu anda eğitim merkezinin ful hizmet verdiğini belirterek, Burada aylık seminerlerin yanı sıra, imam adaylarının da eğitim göreceklerini söyledi.

 

Bölgede daha önce imam adaylarının eğitimlerini tamamlamak için Urfa, Erzurum, Elazığ gibi illere giderek imtihanlara girdiklerini hatırlatan Nurullah Arvas, bu eğitim merkezi sayesinde, bu sorunun önüne geçildiğini ve çevre illerden de burada eğitime gelen imam adaylarının olduğunu belirterek, "En son yapılan imtihanda, Van ilimiz bir bölge olarak ilan edildi. İman adaylarımız ilimize gelerek burada konakladılar, yeme içmeleri de karşılandı." şeklinde konuştu.

 

200 imamımız Tashihi Huruf eğitimi alıyor

Şu anda 200 civarında imamın Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezinde Tashih-i Huruf eğitimi gördüklerini belirten Arvas, "Bu eğitim, yaklaşık olarak 6 ay devam edecek. Bu sayede Kur'an okuyuşlarını daha da düzeltecekler. Bunun yanında benzer kurslarımız burada devam etmektedir. Bu sayede Kur'an kursu hocalarımız, daha güzel bir eğitim görüp hizmet verebilecekler. Van'da artık imamların rahatlıkla gidebileceği bir eğitim merkezi olduğunu burada sizlerle de paylaşmak istiyoruz." diye konuştu.

 

Eğitim Merkezimize sahip çıkalım

Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezine sahip çıkılması çağrısında da bulunan Arvas, "Buraya sahip çıkalım çünkü insanımızı yetiştirecek olan imamlarımız burada yetişmektedir. Tekrardan burada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir