• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...
Belediye Çalıştı, Maaşlar Vatandaştan İsteniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR- Üç yıl önce belediye çalışanları tarafından Kadifekale Mahallesinin 998/2 sokağında merdivenlerin kaplamalarını yenilemek için çalışma yapıldı. Çalışmanın ardından tam üç yıl geçti ve evlere yüzonyedi(117) TL`lik fatura geldi. Hatta daha net ifade ile bir ev üç katlı ise her kata ayrı ayrı 117 TL`lik fatura çıkarıldı. Şaşkınlığını üzerinden atamayan sokak sakinlerinden Mahmut Nohut, "Ben de bu sokakta oturuyorum, buralar eski yapılarla dolu. Benim karşılıklı iki evim var. Daha doğrusu benim ve eşimin adına fakat çocuklarımla birlikte oturuyorum ve benimle alay eder gibi toplam yedi fatura bana ve eşime kesilmiş.

 

HALKA HİZMET BELEDİYENİN GÖREVİDİR
Ayrıca daha da önemlisi merdiven yapmak, kaldırım yapmak, yolları yapmak… Bunlar zaten belediyenin zorunlu görevleri eğer bunları da yapmayacaksa belediye neden var. Siz hiç yol yaptığından dolayı yolun parasını oradaki oturanlardan tahsil eden bir belediye duydunuz mu? Bu zalimce bir durumdur. Eğer biz bu parayı ödersek, yarın bizden çok daha ilginç bahanelerle kim bilir neyin parasını isteyecekler.

EĞER PARASINI BİZ VERECEKSEK İŞİMİZİ DE BİZ YAPARIZ
Şunu söylemek isterim ki, eğer bu işin parasını biz vereceksek yani görünürde patron biz isek o zaman belediye başka işle uğraşsın biz aramızda para toplar, aciliyet sırasına göre sokağımızın ihtiyacını gideririz. Mesela bu merdivenleri yapacaklarına şu elektrik kablolarını yer altına koysalardı daha iyi olurdu çünkü çocuklarımız ellerini atıyor ve çok tehlikelidir." şeklinde konuştu. 

Belediyenin yaptığına çok öfkelenen Mahmut Nohut son olarak şunları söyledi. "Böyle bir şey ne duyulmuş ne görülmüş. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bir an önce bu işe bir çözüm bulsunlar. Zira, biz mahalleli olarak bu parayı ödememeye kararlıyız. Gerekirse bu mağduriyetimizi bir dilekçe ile İçişleri bakanlığına bile bildireceğiz.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/25038.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/25036.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/25035.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/25034.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/25037.jpg

Yunus Şani-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir