• DOLAR 32.563
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2489.29
  • ...
Öğretmen Olma Şartları Değişiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK-Milli Eğitim Bakanı Dinçer, uygulanan öğretmen seçme sisteminin nitelikli öğretmenlik için yeterli olmadığını söyleyerek "öğretmenlerin KPSS`den sonra kendi branşlarında da seçme sınavına alınacağını, ayrıca 3 aşamalı yeterlilik eğitiminden geçeceklerini" açıkladı.


Öğretmen atamalarını değiştirecek sistemi ilk kez açıklayan Bakan Dinçer, "Eğitim sisteminde tespit ettiği en önemli sorunun nitelikli öğretmen yetiştirmek olduğunu" kaydetti. Öğretmen alımının ilgili üniversiteden mezun olmuş diploma sahiplerinin KPSS puanı ve kura sistemiyle gerçekleştiğini belirterek, "Mevcut sistem objektif ama öğretmenlik mesleği için yeterli değil" dedi. Yeterlilik kazanan öğretmenlerin atamalarının ardından da mutlaka oryantasyon eğitimi alacaklarını belirten Bakan Dinçer, şunları kaydetti:

"Biz pilot olarak oryantasyon eğitimini bu yıl ataması yapılacak 11 bin 544 öğretmen adayına vereceğiz. Gönül isterdi ki 40 bin öğretmenimize verelim, ancak zaman yeterli değil. Atanacak olan öğretmenlerimiz okullar açılmadan önce Eylül ayında 3 hafta boyunca mesleki eğitim alacaklar. Eğitimler atandıkları illerde verilecek." Oryantasyon eğitiminde genç öğretmenlere hem mesleki hem de atandıkları ilin eğitim şartları ve özelliklerine ilişkin bilgi verileceğini söyleyen Dinçer, "Bu uygulama bundan sonraki yıllarda yeni atanan her öğretmene yapılacak." dedi.

"Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü`nün hazırladığı öğretmen yeterlilik sınavı tasarısına göre, KPSS` de Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarında başarılı olan öğretmen adayları kendi branşlarında seçme sınavına katılacak" diyen Dinçer sözlerine şöyle devam etti : "Soruları üniversitelerden hazırlanacak uygulamayı EĞİTEK yapacak. Henüz tasarı halindeki bu uygulama için önümüzdeki yasama döneminde devlet personel alımıyla ilgili yasada değişiklik yapılması öngörülüyor. Milli Eğitim Bakanı Dinçer, mevcut görev yapmakta olan öğretmenlerin de gelecek yıldan itibaren "Mesleki Yenilik" eğitiminden geçirileceğini belirterek, "Tecrübeli öğretmenlerimiz de yeni mevzuat ve gelişen teknoloji ile yenilikler konusunda sürekli bir eğitimden geçirilecek." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir