• DOLAR 32.586
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2430.285
  • ...
Basel`de Her Akşam İftar Yemeği Veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSVİÇRE - Mübarek Ramazan ayı, kendine has manevi iklimiyle her kıtada yaşayan Müslümanların yaşamlarına değer katarken, sosyal güvence sorunu olmadığından, kimsenin kimseye muhtaç olmadığı Avrupa kıtasındaki Müslümanlara da bir araya toplanıp memleket havasında iftar etme fırsatı sunuyor.


İsviçre`nin Basel şehrindeki Said-i Nuri Vakfı, bünyesinde barındırdığı Cami ve 100 kişinin üzerinde kapasitesi olan salonuyla, Ramazan ayının dolu dolu geçmesini sağlayan mekânlar arasında.

 

Ufak istisnalar dışında Ramazan ayı boyunca buraya toplanan ve büyük çoğunluğunu Türkiyeli gurbetçilerin oluşturduğu vatandaşlar, gündüzleri Kur`an mukabelesini takip ederken, akşamları hem iftar hem de namazlarını eda etme hazzını yaşıyor.


Akşam ile Yatsı namazı arasındaki surede birbiriyle dertleşme, sevinçlerini paylaşma fırsatını elde eden gurbetçiler, yatsı namazı öncesi kah okunan Kur`an tilavetiyle ihya oluyor, kah da farklı yerlerden gelen hoca efendilerin sohbetiyle.


6 ve 8 yaşındaki iki oğluyla her akşam Basel`e yakın bir kasabadan camiye gelen vakıf gönüllülerinden Mehmet Çağlayan, salonda iftar eden topluluğu işaret ederek, "İşte görüyorsunuz! Şu tablo bize içinde bulunduğumuz mübarek ayın hediyesidir. Allah`a hamd olsun ki; bize bu yılda Avrupa`nın nemli, iklimi değişken havası içerisinde bu manevi iklimi tattırdı." şeklindeki sözlerle Ramazan ayının yaşamlarına kattığı katkıyı ortaya koydu. (Basri Özmen - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir