• DOLAR 32.592
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2498.181
  • ...
Somali`ye Yardım Zamanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- 21. yüzyılda, Doğu Afrika`da yaşanan açlık dramına Türkiye halkı sessiz kalmıyor. Başından bu yana bölgede bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, neredeyse 3 yıldır yağmurun düşmediği topraklara Türkiye halkının yardımlarını taşıdı. İHH İnsani Yardım Vakfı şimdi de Somali`ye gönderilmesi planlanan 3 bin tonluk yardım gemisini 15 Ağustos tarihine hazırlıyor.

Somali`ye Yardım İçin Acele Edin
Konu hakkında açıklamalarda bulunan İHH Bingöl Temsilcisi Muhittin Gili, Somali`ye yardım yapmak isteyen vatandaşların, Türkiye Finans Bankası, T.C. Ziraat Bankası ve Vakıf Bank İHH Somali hesaplarına para yatırabileceklerini söyledi.

3 Bin Tonluk Yardım Gemisi
Her gün yüzlerce çocuğun hayatını kaybettiği Somali, açlıkla girdiği savaşı kaybetmek üzere. Bölgede yaşananların gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal aldığı kaydediliyor. İHH İnsani Yardım Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Muhittin Gili, vakıf olarak kuraklığın baş göstermesiyle birlikte bölgede 100 binden fazla insana yardım ulaştırdıklarını ifade ederek, Yiyecek bulmak adına yollara düşen Somali halkının, Ramazan ayında beklediği büyük yardımlardan biri olan 3 bin tonluk yardım gemisinin hazırlıklarının sürdüğünü belirtti.

Afrika Boynuzu`na Can Simidi
İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, Afrika Boynuzu diye isimlendirilen bölgede gün geçtikçe kötüye giden açlık felaketinin önüne geçmek için büyük bir proje başlattıklarını söyleyen Gili, "Vakfımız, Ramazan ayının başında gönderileceğini ilan ettiği acil yardım gemisine gerekli ihtiyaç malzemelerini önümüzdeki Çarşamba günü yüklemeye başlıyor. Gemiye yüklenecek 3 bin tonluk yardım malzemesinin Ağustos ayının 15`inde yola çıkması bekleniyor" dedi.

Türkiye Yardımlarını Bu Gemiyle Gönderecek
Gili, "Ramazan ayı dolayısıyla başlatılan kampanyalarla dünyanın çeşitli bölgelerinden Doğu Afrika`ya yardım gönderilirken hala çocuk ölümlerinin önüne geçilemediği kaydediliyor. Bölgede çalışmalar yürüten İHH ekiplerinin verdiği bilgiye göre, gönderilen yardım malzemelerinin Somali halkını ayakta tutmaya yeterli olmadığı gibi yeni ve daha büyük yardımların yapılması gerekiyor. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, Somali`de yaşanan drama kayıtsız kalmayacak, Türkiye halkının yapacağı 3 bin ton büyüklüğündeki yardımları Afrika`ya ulaştıracağız" diye konuştu.

3 Bin Tonluk Yardım İçin Seferberlik
İHH İnsani Yardım Vakfı, Doğu Afrika`da ortaya çıkan açlık felaketinin önüne geçmek adına, mübarek Ramazan ayında tüm Türkiye`nin harekete geçmesi konusunda seferberlik ilan ettiğini vurgulayan Gili, "Çarşamba günü gemiye yüklenmeye başlanacak olan malzemeler buğday, mısır, un, sıvı yağ, toz şeker, süt tozu, bebe bisküvisi, pirinç ve makarna gibi temel gıda maddelerinden; ilaç ve acil medikal malzemelerden oluşacak. Bağışçılarımızdan gelecek olan yardımlarla yola çıkacak gemimiz Somali halkının rahat nefes almasını sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Hayırseverler Bağışlarını Vergiden Düşebilecek
Kurum ve işletmelerin gıda bankacılığı kapsamında bağış yapabileceğini belirten Gili, "Somali`ye yapacakları yardımların gider olarak vergiden düşebilecekler. Sadece kampanyamıza yapacağınız yardımların İHH tarafından faturalandırılması bu kampanyaya katılmanız için yeterli olacak. Hayırseverler aynı zamanda vergi muafiyeti bulunan kurumumuza üzerinden Somali bağışlarını vergiden düşebilecekler" dedi.


10 Bin Katarakt Ameliyatı Yapıldı
Kuraklığın olduğu bölgede 350 su kuyusu açtıklarını söyleyen Gili, 50 kuyunun da yapım aşamasında olduğunu ifade ederek, "Kenya ve Somali`de 10 bin katarakt ameliyatı yapıldı. 5 bin kişide ameliyat olmayı bekliyor" şeklinde konuştu.

Ali Yıldırım-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir