• DOLAR 32.545
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2429.026
  • ...
Adıyamanlı Yetimler Sevindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl İHH gönüllüsü ve aynı zamanda Mavi Marmara Gazisi olan Muhittin Gili ve Bingöllü hayırsever vatandaşlar tarafından organize edilen `Yetimlerin Yüzü Gülsün` organizasyonu kapsamında 71 yetim çocuğa oyuncak ve kırtasiye yardımında bulunuldu.

Adıyaman İnsani Yardım Derneği`nde (YADER) düzenlenen `Yetimlerin Yüzü Gülsün` organizasyonuna Bingöl İHH Gönüllüsü Muhittin Gili, Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER) Başkanı ve İHH Adıyaman gönüllüsü Remzi Akkuş ve dernek üyelerinin yanı sıra çok sayıda yetim çocuk ailesi katıldı.


Bingöl İHH gönüllüsü Muhittin Gili yetimlerin bizlere birer kutsal emanet olduğunu belirterek; "Kardeş il olarak belirlediğimiz Adıyaman`da bulunan 71 yetim çocuğumuza oyuncak ve kırtasiye yardımı yaparak onların yüzlerinin gülmesini sağlamaya çalıştık. Bilindiği gibi akıl-baliğ olan çocuk, yetimlikten çıkmış sayılır. Yetime iyilik etmek çok sevaptır. Hadis-i şeriflerde buyurulur ki: `Yetimi güzel terbiye ederek büyütenle Kıyamette beraber oluruz, herkesi sevindirmek sevap ama yetimi sevindirmek daha fazla sevaptır. Herkesi üzmek günahtır ama yetimi üzmek daha çok günahtır. Herkesin malını haksız yere yemek haram ama yetiminkini yemek daha büyük günahtır.` Bu ve benzeri organizasyonlarımız hayırsever vatandaşlarımızın da yardımlarıyla katlanarak devam edecektir" dedi.

İHH Adıyaman gönüllüsü Remzi Akkuş, Bingöl İHH Gönüllüsü Muhittin Gili ve Bingöllü hayırsever vatandaşların yardımlarının Adıyamanlı yetimleri çok sevindirdiğine dikkat çekti.

Başkan Akkuş, "Her toplumda olduğu gibi bizde de hadsiz hesapsız yetim vardır. Nice yetimler, ellerinden tutacak, kendilerini hayatın zor ve katı şartlarına alıştıracak rehberleri olmadığı için ezilmişler, itilip kakılmışlar ve adeta kötü insan olmaya zorlanmışlardır. Bu yavrulara sahip çıkanlar, toplumun bir açığını kapamış, bir yarasını sarmış olurlar. Kısacası, insan olmanın sorumluluğunu duymuş olurlar.

Hayatın kahredici çarkının bir insanı ezmesine göz yummayanlar, emsalsiz bir insani zevki tadarlar. Organizasyon çerçevesinde düzenli yetim yardım çalışması yapılan bölgelere ziyaretlerde bulunuluyor, yetim çalışmaları yerinde denetlenerek yeni projeler için fizibilite çalışmaları yapılıyor.

İHH bu yıldan itibaren her yılın 16-31 Mart tarihleri arasını `Yetim Günleri` olarak idrak edecek. Yetim Günleri olarak ilan edilen 16-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyon dahilinde bu yıl 16 ülkede çeşitli programlar düzenleniyor. Türkiye`den faaliyet bölgelerine giden ekiplerimiz buralarda çeşitli programlara iştirak ederek çocuklarımızla yakından ilgileniyor, büyük bir ailenin üyesi olmanın mutluluğunu paylaşıyor" şeklinde konuştu.

Ali Yıldırım-İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir