• DOLAR 32.532
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2440.426
  • ...
Diyabet hastalarına seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Diyabet Günü dolayısıyla Medical Park Tarsus Hastanesi'nde, diyabet hastalarına yönelik seminer verildi.

 

Hastanenin Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminerde, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Cuma Korkmaz, diyabet hastalığı, risk unsurları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi vererek, diyabette beslenme ve diyetin önemine dikkat çekti.

 

Hasarlara Yol Açıyor

Diyabetle gelen hastalıklar üzerinde duran Dr. Korkmaz, "Diyabet sadece kan şekeri yüksekliği olmayıp, aynı zamanda kalp damar rahatsızlıkları, sinir sistemi rahatsızlıkları, göz damarlarında ciddi değişiklikler, böbreklerde zamanla önemli hasarlara yol açan bir hastalıktır. Diyabet hastalığı, majör olarak diyabetik nöropati, retinopati, nefropati, kalp damar hastalıkları ve diyabetik ayak yaraları başta olmak üzere, 5 majör hastalığı beraberinde getirmektedir" dedi.

 

Beslenme Çok Önemli

Seminerde Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Akar da diyabetli hastalarda beslenmenin en önemli kontrol unsuru olduğunu belirterek, kontrollü beslenme ve diyet alışkanlığının mutlaka kazanılması gerektiğini vurguladı.

 

Diyabet hemşiresi Seda Oral Topçu ise, diyabet hastalarında doğru insülin kullanımı konusunda bilgi verdi. Soru cevap bölümünün ardından son bulan seminerde katılımcılara diyabet hasta destek kiti hediye edildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir