• DOLAR 32.509
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2487.921
  • ...
SON DAKİKA
DİSKİ yetkililerine 'Liderlik' eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - DİSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı yönetim kademesinde düzenlenen personele "Liderlik" konulu eğitim çalışmasına DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, Genel Müdür Yardımcısı Zeki Kantacı, Daire başkanları ve Şube müdürleri de katıldı. Sunum öncesi konuşan Sarı, gerek yapılan iş gerekse üstlenilen sorumluluktan ötürü ertelenmesi mümkün olmayan su ve kanalizasyon hizmetlerini yürütmenin hem motivasyon kaynağı, hem de iş stresine sebep olduğunu söyledi.

Sarının konuşmasının ardından konuşan Dünya Liderlik Derneği Onursal Başkanı Yaşar Ateşsoy, "Motivasyon kişisel bir olaydır. Birisini motive eden herhangi bir durum veya olay başkasını motive etmeyebilir. Motivasyon ancak insan davranışlarında gözlenebilir." dedi.

Motivasyon olayının kişinin iş yapma, faaliyette bulunma, sonuç alma arzusu ile ilgili olduğunu kaydeden Ateşsoy, "Kişi işten, iş kişiden etkilenmektedir. Yapılan iş, işi yapan kişi açısından değişik anlamlar taşımaktadır. Bunlar, işin ekonomik, sosyal, prestij, psikolojik değeri ve anlamıdır." şeklinde konuştu.

En önemli motivasyon faktörlerinden birinin, insanın kendisini bir gruba ait hissetmesi olduğunu söyleyen Ateşsoy, başarılı şirketlere bakıldığında başarı için temel ögenin yaratıcılık ve bunu sağlayan motivasyon olduğunun görüldüğünü ifade ederek, "Motivasyonu en fazla etkileyen unsur başarıdır. Oysa amaç başarıyı sağlamak olduğuna göre, bir çeşit yararlı döngü söz konusu. Yönetimin de bu dengeyi kurabilmesi ise iki yoldan olabilir: Doğrudan etki ve dolaylı etki. Toplam kalite ise etkiyi sağlayan bir sistemdir." diye belirtti. (Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir