• DOLAR 32.595
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2497.806
  • ...
Sigara yasağına uymayan 45 işyerine ceza yazıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vedat Söyiler, sigara denetimleriyle ilgili açıklamada bulundu. Bingöl'de 2013 yılında 22 bin 317 denetimin yapıldığını ifade eden Dr. Söyiler, 45 işyerine ceza yazıldığını belirtti.



l genelinde 9 ekibin bulunduğunu belirten Dr. Söyiler, "Dumansız Hava Sahası denetimlerimiz devam ediyor. Genel olarak, kahvehaneler, lokantalar, cafeler gibi umuma açık yerler sigara yasağına uyuluyor. Bingöl, genel olarak Dumansız Hava Sahası'nı destekliyor. İl genelinde 9 tablet bilgisayarla ekiplerimiz denetim yapıyorlar. Her ilçemizde bir tane, merkez de ise 2 tane tablet bilgisayarlı ekibimiz var. Ekiplerimiz kurumlar ve özel işyerlerini denetliyor." dedi.



Cezaların caydırıcı olduğunu söyleyen Dr. Söyiler, "Cezalar caydırıcı, bin 187 ile 5 bin 900 TL arasında değişiyor. İkinci cezada iki katı kesiliyor. Üçüncü cezada işyerinin kapatılması cezası veriliyor. İlk kapatma cezası 10 gün ikincisinde ise 30 gün işyeri kapatılabilir. Nargile son mevzuatta yasaklandı. 2013 yılında 22 bin 317 denetim yapıldı. İl merkezinde 41, Solhan ve Karlıova'da ikişer işyerine ceza yazıldı. Tabletlerle yapılan denetimlerde geri dönüş yok. Sağlık Bakanlığı'nda Sigara Denetim Merkezi var, arkadaşlarımızın tabletle yaptığı denetimler, bu merkez tarafından takip ediliyor. Hangi ekip nereye gidiyor, kendileri takip ediyor. Tablet bilgisayar 24 saat açık olmak zorundadır. Kesilen cezaların geri dönüşü yoktur. İptal edilmesi söz konusu değildir. Vatandaş ne yaparsa yapsın o cezayı ödemek zorundadır. Aylık ortalama 2 bin denetim yapılıyor." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir