• DOLAR 32.548
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2429.827
  • ...
Dicle üniversitesinde büyük vurgun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi'nde, Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Dolandırıcılık, Görevi Kötüye Kullanmak, Zimmet, Resmi Belgede Sahtecilik, Suç Gelirlerinin Aklanması ve Yalan Beyanda Bulunmak, suçu ile ilgili yapılan soruşturma kapsamında 3 kişi tutuklandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Sur Kaymakamlığı Mal Müdürlüğünde hizmetli iken, Dicle Üniversitesi Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğüne geçiş yapan M.G. isimli şahsın 2011-2012 yıllarında o dönemki Saymanlık Müdür Vekili olan U.P. isimli şahıs tarafından kendisine gayri resmi olarak verilen sistem kullanıcı şifresini kullanarak N.D. isimli şahsa ait D. Ticaret isimli firmaya kurum tarafından ihale verilmiş gibi gösterilerek, Muhasebe İşlem Fişleri ve faturalar düzenlenmiştir." ifadeleri kullanıldı.


Elde edilen kazancın haksız olduğunun belirtildiği açıklamada, "Kazancın bir kısmının N.D. üzerinden M.G. isimli şahsın kardeşi M.G'nin banka hesabına aktarıldığı tespit edildi. Gayrimenkuller ve araç alımları olmak üzere yapılan 8 ayrı işlemde bir milyon 38 bin 272 TL kullanıldığı ve kurumun zarara uğratıldığı tespit edildi." şeklinde belirtildi.

Açıklamada son olarak olayla ilgili 3 kişinin yakalanarak cezaevine gönderildiği belirtildi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir