• DOLAR 32.562
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2425.552
  • ...
31 Amerikan askeri öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan’daki NATO gücüne ait bir helikopterin dün gece ülkenin orta kesimlerindeki Vardak bölgesinde düştüğü, helikopterde bulunan 31 Amerikan askeri ile 7 Afgan askerinin öldüğü bildirildi.

Vardak makamları, Seyid Abad bölgesinde dün gece Afgan kuvvetleriyle ortak operasyon yapan helikopterin düşüş nedeninin bilinmediğini bildirirken, NATO da helikopterlerinden birinin düştüğünü teyit etmekle yetindi.

Taliban militanları da NATO helikopterini kendilerinin düşürdüğünü iddia ederek, helikopterin tüm mürettebatının öldüğünü açıkladı.

NATO güçlerinin dün gece Taliban militanlarının toplandığı bir eve saldırı düzenlediğini söyleyen Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid, saldırıda 8 Taliban militanının öldüğünü belirtti.

Afganistan’da bu yıl içinde 17 koalisyon ve Afgan uçak ve helikopteri düştü.

Öte yandan Helmand vilayeti emniyet müdürü, NATO’nun dün düzenlediği hava saldırısında 8 sivilin öldüğünü bildirdi.

Helmand’ın Nad Ali bölgesinde dün öğleden sonra Taliban militanlarının ISAF güçlerine saldırmasının ardından NATO’nun bölgeye hava akını düzenlediği belirtildi.

Obama`ya başsağlığı mesajı

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Vardak bölgesinde dün gece düşen NATO helikopterinde 31`i ABD, 7`si de Afgan askeri olmak üzere toplam 38 kişinin öldüğünü açıkladı.

Karzai yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama`ya bir başsağlığı mesajı gönderdiğini belirtti.

Taliban güçleri, helikopteri NATO ile çatışmalar sırasında kendilerinin düşürdüğünü açıklamıştı. NATO ise bölgede bir helikopterin düştüğünü doğrulamış ancak ayrıntı vermemişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir