• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Netenyahu`dan Putin`e İran Ricası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la 21-22 Kasım’da St.Petersburg’da yapacağı zirve öncesi, Siyonist işgal devleti BaşbakanıBenjamin Netenyahu ile Moskova’da bir araya geldi. Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan İsrail Başbakanı, Suriye’nin kimyasal silahlardan temizlendiği gibi İran nükleer sorununun da çözülmesi gerektiğini söyledi.

İran nükleer sorununun çözümü konusunda uluslar arası toplumun, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin uranyum zenginleştirme ve diğer ekipmanların imhası ve İran’dan çıkarılmasını takip etmesi gerektiğini kaydeden Netenyahu, “Suriye kimyasal silah sorununun çözüldüğü gibi, İran nükleer sorununun barışçıl yöntemlerle çözülmesi çok iyi olur. Barışçıl bir çözüm olmaması durumunda en çok zararı İsrail yaşayacak. Ancak çözüm gerçekçi ve sahici olmalı…” değerlendirmesinde bulundu.

Uluslar arası toplumun Suriye’nin kimyasal silahların bir kısmını imha etmesinden memnun olmayacağını ifade eden Netenyahu, “Uluslar arası toplum ve Rusya, Suriye’nin kimyasal silahlardan tamamen arındırılması konusunda ısrar etti. Bir kısmı imha edilmezse Suriye yeniden bu tür silahları üretebilir…” uyarısı yaptı.

"SURİYE’DE AKAN KAN DURMALI"

Siyonist işgal devleti Başbakanı ile görüşmesinde Suriye’de akan kanın bir an önce durması konusunda mutabık olduklarını ifade eden Putin, “Bizler akan kanın durması ve Cenevre’de görüşmelerin sürdürülmesi konusunda aynı görüşü paylaşıyoruz.” dedi. Putin görüşmede geleneksel olarak Ortadoğu’da yaşanan sorunları değerlendirdiklerini kaydetti.

dünya bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir