• DOLAR 32.563
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2441.465
  • ...
"İnternet ve televizyon büyük bir hastalıktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis'te Dünya Çocuk Hakları Günü programı kapsamında Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından bir seminer düzenlendi.


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda Bitlis'teki farklı ilk ve ortaöğretim okullarından gelen öğrencilerin katılımıyla yapılan programda, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, çocuklara iyi bir birey olmanın faydalarını anlattı.


Yurdakul, çocuklarla sohbetinde şunları söyledi, "Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Aslında çocuk hakkı, kadın hakkı, genç hakkı yerine insan hakkının, insan olarak yaşamanın ortaya koyulduğu haklar olarak bakmak lazım. İnsan neslinin içerisinde çocuk en önemli en sempatik, en fazla önemsenmesi gereken varlıklarımızdır.


Bu bakımdan Bitlis'teki çalışmalarımızın odağında eğitim var. Eğitim odağında da çocuklarımız var. Bunları yaparken verilen eğitimin, sağlanan imkân ve kabiliyetlerin sizlere neler kazandırdığını çok iyi görüyoruz. Artık bu güzel eğitim ve projelerle sizler üşengeçliği, tembelliği bıraktınız. Küçükken çalışma mevzusunu hayatımıza rehber etmek zorundayız. Gelecek için, hepimizin tembelliği bir tarafa bırakıp çalışkan öğrenciler olmamız gerekiyor. Bugün burada 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla şuandan itibaren buna start vererek tembelliğe karşı mücadele etmeliyiz."


Televizyonun ve internetin büyük bir hastalık olduğuna dikkat çeken Yurdakul, "Bizlerin ikinci hastalığı televizyondur. Çok fazla televizyon izliyoruz. Tabi ki televizyonda bizlere hitap edilen diziler, çizgi filmler, belgeselleri izlemek hakkımızdır. Bunu yaparken dozunda yapmak zorunda olduğumuzu unutmayalım. Üçüncü bir hastalık ise internet hastalığıdır. Saatlerce bilgisayar ve cep telefonu ekranına bakan birçok çocuğumuz var. Bu hastalık bütün dünyada mevcuttur. Bunların hepsi çok zararlıdır. Radyasyon yaydığı için sağlığımızı tehlikeye atıyor. Gözlerimize zarar veriyor." diye konuştu.


Yurdakul konuşmasının devamında, "Bitlis'te dikkatimi çeken farklı bir husus ise okuma alışkanlığının yaygın bir hale gelmesidir. Artık memleketimizde okuma farkındalığı oluştu. Şehrimize gelen yazarlar sizlere çok farklı duygular
kazandıracaklardır." şeklinde konuştu.


Yapılan sohbetin ardından Vali Yurdakul, Bitlis Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan 'Meddah Amca' adlı tiyatro oyununu çocuklar ile birlikte izledi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir