• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...
Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Kısa adı GGF olan Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Mardin`de yapılan toplantının ardından kuruluşunu ilan etti. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu`na üye olacak olan GGF Mardin`de kuruluşunu ilan etti.

Mardin Belediyesi Konferans Salonu`nda yapılan basın açıklamasına Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Koordinatörü Sefa Özdemir ilk olarak sözü alarak, konfederasyonun kuruluşu hakkında bilgi verdi.

Türkiye genelinde 5 bölgede federasyonların kurulduğunu, bugün de GGF`nin kurulduğunu ve şu ana kadar Güneydoğu hariç 54 adet gazeteci dernek ve cemiyetinin konfederasyonlarına üye olduğunu ve bu sayının artacağını söyledi.

Özdemir, GGF`nin merkezinin Şanlıurfa olacağını ve Aralık ayı itibariyle Konfederasyona bağlı federasyonların resmiyetini tamamlanacağını ifade etti.

Daha sonra söz alan GGF Başkanı Veysel Polat, kısa sürede federasyonu kurduklarını ve 9 ilde bulunan basın kuruluşlarıyla görüşeceklerini ifade ederek, basının gücünü artırmak adına çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Son olarak GGF Başkan Yardımcısı Talat Akay söz alarak, Güneydoğu`daki gazeteciler olarak bir araya geldiklerini, emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti. Talat, GGF`nin bölgeye ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
İlk Ziyaret Mardin Valisine
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu üyesi olan GGF, Mardin Valisi Ahmet Cengiz`i makamında yaptığı ziyaretinde Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Koordinatörü Sefa Özdemir, GGF Başkanı Veysel Polat, GGF Başkan Yardımcısı Talat Akay`ında aralarında bulunduğu federasyona bağlı bölge gazetecileri katıldı.

Ziyaret sırasında Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Koordinatörü Sefa Özdemir, yeni kurulan konfederasyonun ve GGF`nin kuruluşu hakkında ve yapmak istedikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vali Cengiz de yeni oluşumun hayırlı olması temennisinde bulunarak, ziyaretlerinden dolayı gazetecilere teşekkür etti. Ülkenin barış sürecinden geçtiğini ve herkesin bu sürece destek vermesi gerektiğini belirten Vali Cengiz, "Bu süreçte yöneticiler gibi gazeteciler de sürece destek olmalıdır. İstiyoruz ki, ülkedeki herkesin yüzü gülsün." dedi.

Vali olarak basına önem verdiğini ve ulusaldan çok yerel gazete ve yerel basına önem verdiğini söyledi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Vali Cengiz, İLKHA`yı merak ettiğini ve bölgede güçlü bir yapısı olduğunu söylemesi üzerine söz alan İLKHA Genel Müdürü Mahmut İrtem, İLKHA`nın ulusal yayın yaptığını ve bölgede tüm il ve ilçelerde yaygın bir haber ağlarını olduğunu belirterek, ajansla ilgili bilgi verdi.

(M. Sait Başaran-İLKHA)
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir