• DOLAR 32.422
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.117
  • ...
Ege Bölgesi yağışlı havanın etkisine girecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Ege Bölgesi bu gün akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek. Açıklamada "Kıyı Ege'de beklenen gök gürültülü sağanak yağış, Edremit Körfezi çevreleri ve Gökçeada'da yerel olarak kuvvetli olacak." denildi.

Gün Gün hava tahminlerinin yapıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Perşembe: Yarın gün içerisinde aralıklarla bölge genelinde görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların, gece saatlerinde Kıyı Ege'de etkisini artırmaya başlaması beklenmektedir.

Cuma: Gün boyu, bölge genelinde (İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir) aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların ilk saatlerde İzmir il geneli, Çanakkale ve Aydın şehir merkezleriyle batısındaki ilçelerinde, Balıkesir'in Edremit körfezi çevrelerindeki ilçelerinde, Manisa'nın il merkeziyle kuzey ve batısındaki ilçerinde kuvvetli (21-50 kg/m2 ) olacağı tahmin edilmektedir.

Cumartesi: Bölge genelinde havanın parçalı bulutlu geçeceği, Kıyı Ege'de yerel ve hafif olmak üzere sağanak yağış geçişleri olacağı tahmin edilmektedir.

Pazar: Bölge genelinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış beklenmektedir.
A
çıklamada kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir