• DOLAR 32.578
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2426.01
  • ...
Ege yağışlı havanın etkisine girecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Meteoroloji Bölge Müdürlüğü erken uyarı merkezince yapılan açıklamada, bölgesinin bu gün akşam saatlerinden itibaren orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği bildirildi.

 

Ege bölgesinin akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği belirtilen açıklamada, Kıyı Ege'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışın, Edremit Körfezi çevreleri ve Gökçeada'da yerel olarak kuvvetli olacağı kaydedildi.

 

Perşembe (21.11.2013): Yarın gün içerisinde aralıklarla bölge genelinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerinde Kıyı Ege'de etkisini artırmaya başlaması bekleniyor.

 

Cuma (22.11.2013): Gün boyu, bölge genelinde (İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir) aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların ilk saatlerde İzmir il geneli, Çanakkale ve Aydın şehir merkezleriyle batısındaki ilçelerinde, Balıkesir'in Edremit körfezi çevrelerindeki ilçelerinde, Manisa'nın il merkeziyle kuzey ve batısındaki ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2 ) olacağı tahmin ediliyor.

 

Cumartesi (23.11.2013): Bölge genelinde havanın parçalı bulutlu geçeceği, Kıyı Ege'de yerel ve hafif olmak üzere sağanak yağış geçişleri olacağı tahmin ediliyor.

 

Pazar (24.11.2013): Bölge genelinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

 

Egede uzun süredir yaşanan yağışsız günlerin sonrasında girilen yağışlı dönem ve özellikle 21.11.2013 akşam geç saatlerde başlayıp 22.11.2013 Cuma günü de devam edecek kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşların ve ilgililerin meydana gelebilecek olumsuzluklara (yerel su baskını, yıldırım, ani sel, ulaşımda aksama vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir