• DOLAR 32.539
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2485.916
  • ...
Diyarbakır'da siyasilerin iletişim biçimleri konuşulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi İletişim fakültesi tarafından 21-23 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan 1.Uluslararası 'Siyasal İletişim, Demokrasi ve Yeni Süreçler Sempozyumu' ile ilgili Basınla kahvaltılı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, Haftasonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a gelmesiyle Türkiye'nin Diyarbakır'daki siyaseti konuştuğunu, Bu hafta ise Türkiye'nin farklı bölgelerinde 30'u aşkın üniversitesinden toplam 92 akademisyenle siyasilerin iletişim biçimlerini konuşacaklarını ifade etti.

Siyasal İletişimin temeli ikna etmektir
Siyasal iletişimin temelinde ikna etmenin olduğunu ifade eden Eyigün, "Siyasal iletişimin güçlü olması gereken bir döneme giriyoruz. Çözüm süreci özellikle siyasal iletişimin önemini daha da arttırıyor. Siyasal iletişim deyince yalnızca halka seslenmek olarak algılanan bir biçim geliyor akla. Oysaki siyasal iletişim aslında planlı programlı ölçmeye dayalı propagandadan afişlere kadar aday fotoğraflarından aday seçimlerine kadar sürekli olarak Kamuoyuyla iletişim kurmaktır" şeklinde konuştu.
Mitinglerin seçmen tercihini değiştirmekte etkili olmadığını dile getiren Eyigün, Mitinglerin tek görevi biz güçlüyüz, benim taraftarım çoktur ve ben kalabalığım imajı vermek olduğunu, siyasi yapılan mitinglerin seçmen tercihlerinde çok ciddi etkili olmadığını ifade etti.

Sempozyum hakkında kısaca bilgi veren Eyigün, yaklaşık 680 bin aday adayını ve onların aileleri de hesaba katılırsa yaklaşık 3 milyon insanı doğrudan ilgilendiren, geri kalanları da dolaylı olarak ilgilendiren siyasal seçimlerin her aşmasındaki iletiş boyutunu, bu çerçevede tartışılan medya, dijital demokrasi, eşik bekçiliği, yeni medya gibi kavramların konuşulacağını ifade etti.

21-23 Kasımda düzenlenecek olan Sempozyuma Amerika ve Kıbrıs'tan birer tane olmak üzere toplamda 32 üniversiteden 92 akademisyen katılacak.

3 gün sürecek olan Sempozyumda ilk 2 gün sunumlara yer verilecek, 3. Gün ise değerlendirme yapılacak ve ardından Diyarbakır ve eğil gezisi yapılacağı belirtildi.

Sempozyum süresince medyayı yakından ilgilendiren bir başka etkinliğin daha olacağını dile getiren Eyigün, 1860 yılında yayın hayatına başlayan ilk özel teşebbüs gazetesi olan Tercüman-ı Ahval gazetesinin ilk nüshalarından oluşan bir serginin de olacağını ifade etti.

Siyaset kurumunun Türkiye'de her gün daha da güç kazandığını dile getiren Eyigün, son yıllarda büyük adımların atıldığı bir sürecin cereyan ettiğini, bu süreci daha da güçlü kılacak olan hiç şüphesiz siyasal seçimlerin demokratik bir atmosferde geçmesi olacağını dile getirdi.

Düzenlenecek sempozyumun içeriğine değinen Eyigün, "Sempozyumda Siyasal iletişimin genel hatlarıyla ne olduğu ve "viral pazarlama" gibi yeni siyasal iletişim biçimleri akademik anlamda ele alınacak; dijital demokrasi çağında yeni siyasal iletişim biçimleri irdelenecek;
yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasi partilerin siyasal iletişimi nasıl etkin kullanacağı, yöntem ve tekniklerinin ne olacağı anlatılacak.

Siyasal iletişim ve Medya ilişkisi çok boyutlu tartışılacak.
Ayrıca; Kitle, kitleselleşme, Dijital Demokrasi, Eşik Bekçiliği, Siyasal Pazarlama, Siyasal Lider ve imaj konusu, medya ve siyasal iletişim, geleneksel medya, yeni medya, demokratik açılım ve siyasal iletişim, siyasal bilgilendirme vb, aday imajı, aday profili, kavramları ayrıntılı olarak konuşulup tartışılacaktır" şeklinde konuştu. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir