• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
V.G`nin Ailesi:`Bize Karşı Büyük Bir Komplo Düzenleniyor`(Video)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman`da geçtiğimiz hafta sonu bir düğünde yaşanan ölümlü olayın ardından PKK/BDP`lilerin saldırısına uğrayan HÜDA PAR`lıların gözaltına alınması ve son olarak V.G`nin tutuklanmasının ardından yaşanan olayla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

V.G`nin ailesinin verdiği bilgilerde ilginç detaylar ortaya çıkmakta.

V.G`nin ailesi, HÜDA PAR, üye ve gönüllülerine yapılan kirli komploların olduğunu, bu komployu kuranların başında ise Batman Emniyeti içerisinde bulunan bir takım karanlık ellerin olduğunu ve V.G`nin bir kurban olarak özellikle seçildiğinin altını çizdiler.

İlke Haber Ajansı (İLKHA) mikrofonlarına açıklamalarda bulunan V.G`nin ailesi, kendilerine ve akrabalarına karşı ciddi komploların kurulduğunu, mütedeyyin kimlikleri nedeniyle Batman`da lekelenerek, gözden düşürülmek istendiklerini söylediler.

Geçen hafta işyerinden evine gitmek üzere aracına doğru yaya olarak giden V.G`nin Çarşı Mahallesi Ara caddede polis ekipleri tarafından durdurularak, sokak ortasında gözaltına alınmaya çalıştığını söyleyen V.G`nin kardeşi, aynı gün evlerine onlarca polis, zırhlı araç ve özel hareketçiler tarafından baskın yapıldığını belirtti.

"Güpegündüz ilginç kaçırma girişimi"
V.G`nin sokak ortasında kendilerini polis diye tanıtan şahıslar tarafından kaçırılmaya çalışıldığını söyleyen A.K.G, " Polisler ağabeyimi durdurarak onu gözaltına alacaklarını söylüyorlar. Ağabeyimde onlara eğer beni gözaltına alacaksanız aileme haber vermek istiyorum zaten iş yerim 50 metre uzaklıkta veya telefonla durumu aileme bildireyim diyor, ama polis olduklarını söyleyen şahıslar buna izin vermeyerek sen araca bin yolda haber verirsin diyorlar. İşin içinde bir gariplik olduğunu sezen ağabeyim orada bağırarak bu polisler beni zorla gözaltına alıyor diyerek bağırıyor." dedi.

"Halk polise tepki gösterdi"
V.G`nin bağırışlarının ardından halkın oraya toplandığını söyleyen A.K.G, " Toplanan halk polislere tepki göstererek, neden sessizce gözaltına alıyorsunuz diyerek ağabeyimi götürmelerine izin vermediler. Ağabeyimi kaçıramayacaklarını anlayan polisler, halkı sakinleştirmeye çalıştı. Halk sivil giyimli polislere itimat etmediği için 155`i arayarak olay yerine resmi ekip istediler." ifadelerini kullandı.

"Polis, arabayı neden kaçırıyor?"
V.G`nin araca bindirilmesinden hemen sonra V.G`nin aracının bir başka sivil giyimli polis tarafından kaçırıldığını söyleyen A.K.G, " Onlar abimi arabalarına bindirmiş olmalarına rağmen abimin arabasının anahtarını cebinden alıp arabayı kaçırmaya çalışıyorlar Polis böyle keyfi hareket edemez. Olay yerinde yeğenimiz ve başka akrabalarımız olmasına rağmen polis aracı tek başına kaçırarak ne yapmaya çalışıyor. Bizden yâda esnaftan birini şahit olarak götürmeleri lazımdı çünkü arabayı götürdükten sonra arabaya bir şey yapmayacaklarını nerden bilebiliriz." şeklinde konuştu.

Akrabalarının, aracı kaçıran polisin ardından gittiğini söyleyen A.K.G, " Akrabalarımız aracı takip ederken başka bir yerde motorize polisler akrabalarımızın önünü keserek neden öndeki aracı takip ettiklerini soruyor. Onlarda araç bizim, alıp giden şahsı tanımıyoruz onun için peşindeyiz diyorlar." dedi.

"Bu polisler kime hizmet ediyor?"
Batman Emniyeti içerisinde derin yapılanmanın olduğunu iddia eden A.K.G, " Polisler ağabeyimin dükkânda olduğunu, ayrıca evininde nerde olduğunu bilmelerine rağmen böyle gizlice kaçırmaya kalkışmalarını iyi niyetli olarak kimse göremez. Bu polisler kime hizmet ediyor. Tabi polisler bu yaptıklarıyla da kalmayarak evimize onlarca polis eşliğinde baskın veriyor." şeklinde konuştu.

"Polis: İpragaz katili bu evde onu yakaladık"
Polislerin evlerine baskın yaptığı esnada mahalleliye de Özcan Temel`in katilini yakaladıklarını söylediklerini iddia eden A.K.G, "Polisler evimize, özel harekâtçılardan oluşan yaklaşık 30 kişilik grupla evimizi kuşatarak adeta terörist yakaladıkları imajı vermeye çalıştılar. Bununla yetinmeyen polis mahalle sakinlerine de burası katilin evi, katili yakaladık şeklinde söylemlere ikna etmeye ve ailemizi mahalleli nezdinde küçük düşürmeye çalıştılar."

"Savcılık öncesi neler oluyor?"
Ağabeyinin savcılığa çıkarılma sürecinde de ilginç olayların yaşandığını anlatan A.K.G, "Ağabeyim, savcılığa önce üç polis eşliğinde saat 15.00 sıralarında eli açık bir şekilde getirildi. Savcılığın önünde biraz bekledikten sonra gelen bir telefonla polisler ani kararla ağabeyimi savcıya çıkarmadan tekrar Emniyet Müdürlüğüne götürdüler. Ağabeyimi yeniden getiren polisler bu defa ona çelik yelek giydirerek eline kelepçe takmışlardı. İşin diğer ilginç boyutu ise, daha önce 3-4 polis olmasına karşılık bu defa da yaklaşık 30 kişilik bir polis grubuyla ağabeyim savcılığa getirildi. Derin yapılanmanın iş başında olduğunu görmemek mümkün değil." ifadelerini kullandı.

"Top sakallı polis, savcıya talimat mı veriyor?"
Savcılığın önünde beklerken top sakallı bir komiserin, ağabeyinin savcılığa çıkarılmadan önce yaklaşık 15 dakika savcı ile görüştüğünü söyleyen A.K.G, " Komiserin çıkmasının ardından ağabeyim savcıya çıkarılıyor ve tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk ediliyor. Sevk edilmesinin ardından aynı komiser tekrar savcı ile yaklaşık 15 dakika görüştükten sonra ağabeyimi mahkemeye götürüyorlar." şeklinde konuştu.

"Jet hızıyla karar: Tutuklanma"
Yapılan hiçbir işleme anlam veremediklerini ve polisin çevreyi azılı bir katil yakaladıkları izlenimi verdiğini söyleyen A.K.G, ağabeyine, hâkim karşısına çıkarıldıktan 8 dakika sonra tutuklanma kararının verildiğini, eldeki verilerin okunmasını bile daha fazla zaman alacağını, tutuklanma kararının, nasıl olur da bu kadar çabuk alındığını anlamadıklarını söyleyerek tepki gösterdi.

"Gazeteye talimat veren polis kim?"
Olayın üzerinde gizlilik kararının olmasına rağmen kendini Batman Emniyeti içerisinde polis olarak tanıtan birinin, Batman`da yerel bir gazeteyi arayarak V.G`nin tutuklanacağını ve baskısını bekletmesini istediğini iddia eden A.K.G, " Polis olduğunu iddia eden şahıs, Özcan Temel`in katilini yakaladık birazdan mahkeme tarafından tutuklanacak. Ondan dolayı baskınızı biraz yavaşlatın, karar çıktığı gibi yayımlarsınız, diyerek adeta gazeteye talimat veriyor. Ertesi gün ise gerçekten de ağabeyimin tutuklanması ile ilgili haberi yalnızca bir yerel gazete yayınlıyor. Tüm bu anlattıklarım telefon konuşmalarında da ispat edilebilir." ifadelerini kullandı.

"Polis, mahkemeden önce tutuklanmayı nerden biliyor?"
Kendini polis diye tanıtan kişinin kim olduğunu soran A.K.G, " Mahkemeden önce yerel gazeteyi arayan, mahkemeden önce ağabeyimin tutuklanacağını bilen şahıs kimdir? Batman Emniyet Müdürü bunu çıkarmak zorundadır. O şahıs mahkemenin tutuklanma kararı alacağını nereden biliyor, yerel gazeteye nasıl bu bilgileri verir. Bu şahsı ortaya çıkarmak Batman Emniyet Müdürlüğünün görevidir." şeklinde konuştu.

"V.G: Büyük bir komplo kuruluyor"
Ağabeyini cezaevinde ziyaret ettiğini söyleyen A.K.G, " Ağabeyim büyük bir komplonun kurulduğunu söyledi. Polise, o gün giydiği elbiseden tutunda flaş diskine kadar tüm delilleri kendi isteğiyle sunduğunu buna rağmen kirli oyunlar çevrildiğini söyledi.

V.G.`nin mütedeyyin bir kimliğinin olduğunu ve ona karşı bir komplo kurulduğunun altını çizen eşi F,G ise, 23 yıllık evlilikleri boyunca eşinden kimsenin rahatsız olmadığını ve eşinin bir karıncayı bile incitmeyecek kapasitede olduğunu söyleyerek, yapılanların eşine ve kendilerine karşı bir komplo olduğunu söyledi.

Polisin eşini yalnız başına sokakta sessizce kaçırmaya çalışmasının amacının, eşinin polis tarafından kaybettirilmek olduğunu iddia eden F.G, eşinin dikkatli davranması ve duyarlı Batman esnafının araya girmesi neticesinde kurtulduğunu söyledi.

"Çocuklar korkudan uyuyamıyor"
Onlarca polis eşliğinde evlerine yapılan baskında çocukların çok korktuğunu söyleyen F.G, " Çok sayıda polis eşliğinde evimizi bastılar. Çocuklarımız o günden beridir gece uyuyamıyorlar. Korkarak yataktan kalkıyorlar. Gelinimiz hamileydi, o günden beri bel ağrısı çekiyor, hatta bebeğini kaybetme ihtimali dahi var." İfadelerine yer verdi.

"Baskında polis keyfi davrandı"
Baskın esnasında polisin hukuksuz davrandığını ve yanlarında özellikle bayan polislerin getirilmediğinin altını çizen V.G`nin eşi F.G, " Evimizde hiç erkek olmamasından dolayı, onlara neden kadın polis getirmediniz diye tepki gösterdiğimizde bizi dinlemediler. Yatak odası ve diğer odalara da izinsiz girilmeyeceğini söylememize rağmen polisler tek başlarına evi istedikleri şekilde dağıtarak aradılar." Vurgusunda bulundu.

"Polis kendini her şeyden üstün görüyor"
Polisin kendini her şeyden üstün gördüğünü dile getiren F.G, "Evi arama izinlerinin olup olmadığını sorduğumda bana, `bir kağıt gösterdiler ve izin kağıdı bu` dediler. Okumak için almak istediğimde ise hemen geri çekerek vermeyeceklerini söylediler." Cümlelerine dikkat çekti.

"Evden rastgele elbise alınıyor"
Polisin baskın esnasında hangi elbisenin kime ait olduğunu dahi sormadan aldığını sözlerine ekleyen F.G, "Evi talan eden polisler, eşimin elbisesini alacaklarını söylemeden dolapta bulunan bir takım elbise ve ayakkabıyı aldı. Oysa onlar eşimin değil evde ki gençlerimizindi. Polis böyle yaparak kime yaranmaya çalışıyor, anlamadık." ifadelerini kullandı.
"Aile: Dindar olduğumuzu bilen polis bizi lekelemek istiyor"

Mahallelinin kendilerine bir teveccühü olduğunu ve Batman Emniyet Müdürlüğü içindeki derin yapılanmanın bundan haberdar olduğu ifadelerine yer veren F.G, " Polis bizim dindar bir aile olduğumuzu bildiği için komşularımıza farklı bir imaj vermeye çalıştı. Komşuların bize farklı bir gözle bakmaları için çaba gösterdiler. Komşularımızın tümü bize kurulan komplonun farkında. Bütün komşularımız bizi ziyaret ederek, şimdiye kadar sizden yana böyle bir şey görmedik. Yalan olduğunu biliyoruz diyerek bizlere destek verdiler." Şeklinde ifadelerine yer verdi.

"Halk, polise inanmıyor"
Polisin karalama kampanyalarının bir türlü bitmediğini dile getiren F.G, "Polis halka, Özcan Temel`in katili bu evde, onu yakaladık söylemleriyle kalmayarak, evimizden sözüm ona bir çuval silah yakalandığını duyurarak halkı inandırmaya çalıştı. Ama kimse onların bu yalanlarına inanmadı." Vurgusunu yaptı.

F,G, V.G.`nin 20 yıldan bu yana "kerookonus" hastalığı olduğunu ve sert lens kullandığını belirterek, "Önünü görmekte zorlanan biri nasıl silahla adam vurabilir. Emniyet olayı kapatmak için kurban seçti. Ortada bir kumpas var ve eşim kurban ediliyor." diye tepki gösterdi.

"Hükûmet bu kirli komployu ortaya çıkarmalıdır"
Hükümetten bu komplonun ortaya çıkarılmasını, hatta bunun için Başbakan Erdoğan`a mektup bile ulaştırdıklarını söyleyen aile sakinleri son olarak, yapılan tüm hukuksuzluklara karşı haklarını kanun önünde arayacaklarını, kendilerine ve akrabalarına karşı yapılacak bir olumsuz davranışın sorumlularının Batman Valiliği ve Batman Emniyet Müdürlüğü olacağını, dile getirdiler. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)
 
 

 

 







 

Bu haberler de ilginizi çekebilir