• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Paris Büyük Camisine ırkçı Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`daki Müslümanların diyaneti olarak kabul edilen Paris Büyük Camisi`nde kimliği belirsiz faşist saldırganların hedefi oldu. Caminin ön kapısı üzerine, İslam`a ve Müslümanlara hakaret dolu yazıların yazıldığı Cami Rektörü Dr. Dalil Boubakeur tarafından bildirildi.

Boubakeur, saldırılarla ilgili olarak yayınladığı açıklamada, ``Fransa`da İslam`ın sembolik kurumu olan Paris Büyük Camisine yapılan ırkçı şiddeti ve düşmanlığı katı bir şekilde kınıyoruz`` diye belirtti. Olayla ilgili şikâyetlerini gerekli olan kurumlara bildirdiklerini de sözlerine ekledi.

Fransa`da İslamofobi ile mücadele gözlemevi Başkanı Abdallah Zekri ise `` Bu iğrenç eylemi şiddetle kınıyoruz ve yetkililerin derhal birşeyler yapması gerektiği`` açıklamasını yaptı. Ayrıca Paris Büyük Belediye Başkanı Bertrand Delanoë ve İçişleri Bakanı Manuel Valls saldırı olayını şiddetle kınadıkları ve yapılanların kabul edilemez olduğunu belirttiler.
Öte yandan 13 kasımda Boubakeur kimliği belirsiz kişiler tarafından telefonla şıkça aldığı ölüm tehditlerinden sonra suç duyurusunda bulunmuştu. (Erdal Aslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir