• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Van Kamu Hastaneleri Birliği 'istifa' haberlerini yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Konu ile ilgili İLKHA'ya konuşan Yrd. Doç. Dr. Vural Polat, haklarındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve bu tür haberlerin kasıtlı yapıldığını belirtti.

"Görevimizin başındayız herhangi bir problem de söz konusu değil"
Kendileriyle ilgili herhangi bir görev değişikliğinin söz konusu olmadığını ve görevlerinin başında olduklarını belirten Polat, Kurum başkanlarının 2 ay önce değiştiğini ve yeni bir kurum başkanının atandığını belirterek, "Dolayısıyla taşrayı ve çevreyi tanımak adına bazı genel sekreter arkadaşımız Ankara'ya çağrılarak kendileriyle görüşmeler yapılıyor. Bu kapsamda bizlerde Ankara'ya gittik. Akabinde kurum başkanımız Van'a gelerek bir yıl içerisinde yaptığımız hizmetleri yerinde görecekler. Bu noktada bizler kendilerini davet ettikleri kendileri de bunu kabul ettiler. Kendimizle ilgili kısmına gelince daha önce de söylediğimiz gibi herhangi bir görev değişimi ilimiz için söz konusu değildir. Görevimizin başındayız ve herhangi bir problem de söz konusu değil" dedi.

"Bu işi kıyamete kadar sürdürecek değiliz"
Bu tür haberleri yayanların maksatlarını anlamadıklarını belirten Polat, bu haberlerin kendileriyle görüşülmeden ve bilgilerine başvurulmadan yapıldığını ifade ederek, "Bunların art niyetli haberler olduğu kanaatindeyiz. Bu ilk haber değil son haber de olmayacak gibi de görünüyor. Bizler bu tür haberlerle uğraşmak yerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir gün buralardan da gideceğiz. Bu kadar merakta kalmalarına gerek yok. Nasıl ki bizden öncekiler gittiyseler biz de bu işi kıyamete kadar sürdürecek değiliz. Allah kısmet ederse bir gün ayrılacağız. Telaş etmelerine gerek yok. Kurum başkanımızla da yaptığımız görüşmede bizden sonra yapılan bu güzel işlerin devam etmesi noktasında şimdiye kadar oturttuğuz sistemin aksaman yürümesi adına ve oluşturduğumuz ekibi dürüst insanlardan oluşturduk. Bu göreve gelen arkadaşlarımızın görevlerine devam etmeleri noktasında kurum başkanımızın da olumlu bir bakışı oldu. Ben inşallah görev süremin bitiminde çalışacak arkadaş belirlenirken bizimle çalışılırsa memnun oluruz dedik kendileri de olumlu karşıladılar. Dolayısıyla Ankara görüşmemiz olumlu geçti. " diye konuştu.

Söylentilerin yerel seçimlerin arifesine denk gelmesi yönündeki bir soruya ise Polat şu cevabı verdi: "Ben Vanlı değilim ve Van'da herhangi bir siyasi istikbal beklentim yok. Aday olmayı falan da düşünmüyorum bizler memuruz. Kendimize düşen işlerimizi yapıyoruz. Biliyorsunuz benim asıl kadrom Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp merkezindedir. Kamu hastaneler birliğinin kurulması ile burada işe başladık. Dolayısıyla bu tür haberleri yapanların şunu iyi bilmeleri gerekiyor. Devleti yöneten irade ya da bu kurumları yöneten irade hiçbir zaman insanların mağdur edilmesini ya da aslı astarı olamayan haberlerle görevinin başında olan ve gayret içinde çalışan insanların mağdur edilmesini istemez"

Haklarında Ankara'ya birçok olumsuz haberin gittiğini dile getiren Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat, "Birileri bizleri şikâyet ediyor. Olumsuz yorumlardan bulunuyorlar. Bunlar bizimle paylaşıyorlar. Bizler de bildiğimiz kadarıyla kendileriyle paylaşıyoruz herhangi bir sıkıntı da şu an için söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

"Van'da yaklaşık yüzde 20 bir hizmet artışı gerçekleştirdik"
Ayrıca Kamu Hastaneleri Birliği'nin Van'da olumlu noktada çalışmalar olduğunu ifade eden Polat, sağlık bütçesinin geçen yıla oranla kendilerine tahsis edilen paranın altında bir harcama ile Türkiye ekonomisine katkıda bulunduklarını bunu yaparken hizmetten de azaltarak belirtiklerini söyledi.

Van için kendilerine tahsis edilen para miktarı 199 milyon lira olduğunu sözlerine ekleyen Polat, "Tahmini harcayacağımız para geçtiğimiz yıl içerisinde bizim yaptığımız hizmet yaklaşık 240 milyon lira olarak gerçekleşecek yani bizler Van ilinde yaklaşık yüzde 20 bir hizmet artışı gerçekleştirdik. Bu hizmeti yaparken daha önceki yıla oranla daha az para harcamışız tüm Türkiye'de bu böyledir sadece ilimizde değil" diye kaydetti. (Murat Dalgın-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir