• DOLAR 32.525
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421.415
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 06 Ağustos Cumartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Medya Gazetesi; `Saadet Camisinin Açılışı Dualarla Yapıldı`
Kısa sürede tamamlanan Merkez Saadet Camisinin açılışında konuşan İl Müftüsü Hasan çağlar, Camilerin Kâbe-i Muazzama`nın birer şubeleri olduğunu söyledi.

`Bıçaklı Kavgalarda 3 Kişi Yaralandı`
Batman`da meydana gelen iki ayrı bıçaklı kavgada, 3 kişi yaralanırken bir kişi gözaltına alındı.

Pusula Gazetesi; `Gidin evinizde yatın kardeşim`
Resmi internet sitesinden camilerde yatmamaları konusunda vatandaşı uyaran Müftülük uyarılara kimse kulak asmayınca; Cuma namazından önce yapılan vaazda vatandaşları bu kez daha sert bir dille ikaz etti.

`Kur`an okurken bayıltıp evini soydular`
Batman`da Kur`an okuduğu sırada evine hırsız giren H.S. isimli bayan, hırsızlar tarafından aldığı darbeyle yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Doğuş Gazetesi; `Bakan Şimşek: Paniğe gerek yok`
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, küresel ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi ve İhtiyatlı olmak gerekiyor. İhtiyatlı olalım ama panik havasına gerek yok" dedi.

`Hira-Der den iftar yemeği`
Merkezi Batman`da bulunan Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği (Hira- Der) iftar yemeği verdi. Dernek Genel Başkanı M. Ali Rüzgâr, geçen yıl sadece Perşembe günleri iftar yemeği veriyorduk ve bu sene hem pazartesi hem perşembe iftar yemeği vermeyi hedeflediklerini ve yüzlerce kişiyi iftarda ağırlayacaklarını ifade etti.

Mezopotamya Gazetesi; `Taziye Evi Bitti Borçlar Bitmedi`
Yaklaşık 1 yıl önce temeli atılan ve kısa süre önce tamamlanarak hizmete giren taziye evi hayırseverlerin yardımını bekliyor.

`Ramazan`ın İlk Cuma`sında Camiler Doldu Taştı`
Ramazan Ayı`nın ilk Cuma`sında müminler camilere akın etti. Camilerde yer bulmayan cemaat namazlarını, cami dışında sokak ve pasajlarda serdikleri seccadeler üzerinde kıldı.

Batman Postası Gazetesi; `Ramazan`ın ilk Cuma`sında camiler doldu taştı`
Yaz aylarına denk gelen Ramazan Ayı`nın ilk Cuma namazında müminler camilere akın etti. Ramazan olması sebebiyle camileri dolduran müminlere camiler yetersiz geldi. Camilerde yer bulamayan cami cemaati namazlarını, cami dışında sokak ve pasajlarda serdikleri seccadeler üzerinde kıldı. Ramazan`ın ilk Cumasında hutbelerde, orucun önemi, mahiyeti ve orucun faydaları konusu işlendi.

Batman Gazetesi; `Bıçaklı Kavgalarda 3 Yaralı`
Meydana gelen iki ayrı bıçaklı kavgada, 3 kişi yaralanırken bir kişi gözaltına alındı.

`Saadet Camisi Dualarla Açıldı`
Kısa sürede tamamlanan Merkez Saadet Camisinin açılışında konuşan İl Müftüsü Hasan Çağlar, Camilerin Kâbe-i Muazzama`nın birer şubeleri olduğunu söyledi.

M.Sait Çelik-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir