• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Seçim malzemeleri doğrudan teminle alınacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim malzemelerinin alımı, doğrudan temin yoluyla yapılacak.

TBMM Genel Kurulu`nda sözlü soruların yanıtlanmasının ardından gündeme geçildi. Görüşmeleri yarım kalan "Başbakanlık Türk işbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Azerbaycan Cumhuriyeti Haberleşme ve Enformasyon Teknolojileri Bakanlığı ile Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Televizyon ve Radyo Şurası Arasında Televizyon Yayıncılığı Alanında İşbirliğine Dair Protokol ile Teknik Hizmet Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı" kabul edildi.

Daha sonra, geçen hafta görüşmeleri yarım kalan Kamu İhale Kanunu`nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifi ele alındı. Teklifin yürürlük maddesi üzerinde yapılan konuşmalar, Genel Kurul`da tartışma yarattı. Oyunun rengini belli etmek amacıyla söz alan AK Parti milletvekillerinin süresini doldurmadan konuşmalarını tamamlamalarına, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç tepki gösterdi.

Seçim malzemeleri doğrudan teminle alınacak

Konuşmaların ardından teklif kabul edildi.

Kanunla; Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, Anayasa değişikliklerine ilişkin kanunların halkoyuna sunulması, milletvekili genel ve ara seçimleri mahalli idareler ile mahalle muhtarlıkları ve ihtiyar heyetleri genel ve ara seçimi dönemlerinde YSK`nın ihtiyacı için yapılacak filigranlı oy pusulası kağıdı ile filigranlı oy zarfı kağıdı alımı, oy pusulası basımı, oy zarfı yapımı hizmetleri ile bu seçimlere yönelik her türlü seçim malzemelerinin alımı ile yurtdışı seçim harcamaları, il seçim kurulu başkanlıkları taarfından alınacak oy pusulası basımı hizmet alımı, doğrudan temin yoluyla yapılacak.

Başkanvekili Güldal Mumcu, teklifin kabul edilmesinin ardından birleşime ara verdi. Mumcu, aranın ardından Komisyonun yerine oturmaması üzerine birleşimi bugün saat 14.00`te toplanmak üzere kapattı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir