• DOLAR 32.599
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2495.76
  • ...
''Dershaneler kapanmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından Bingöl'de , 'Medeniyet Davamız ve Demokrasi Mücadelemiz" konulu bir konferans düzenlendi.

Düzenlenen konferansa Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Hür Dava Partisi Hamdullah Tasalı, Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şube Başkanı Ramazan Güner, Sendika üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

''Başbakan'a teşekkür ediyorum''
Konferansta Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bir konuşma yaptı.

Öğrenci evleri konusuna vurgu yapan Gündoğdu, "Bugün gençlikle ilgili iki tane tartışma var. Birisi gençliğin kaldığı evler, Sayın Başbakan'a teşekkür ediyorum bu konuyu bu kadar önemli bir şekilde gündeme getirdiği için. Sayın Kılıçdaroğlu'na ilk kez teşekkür ediyorum bir celbe olaraktan nikâhsız evde olmayan kız ve erkeklerin aynı evde kalmasına razı olmayız dediği için ancak tartışılma biçimi yanlış. Bu eğitim sistemi eriyen eğitim sistemi olduğu sürece üniversiteye gelinceye kadar bu çocuğun önüne koyduğumuz tek değer, yavrum ne kadar netin olursa o kadar değerlisin. Üniversiteye gelince hangi değeri isteyeceksiniz. Yurtlar mükemmel yapılmış ama yeterli değil yurtların ruhu işlenmemiş müfredatı yok. Maddi teknolojik gelişmeler çok güzel, ama ruhun insafıyla ilgili yeterli adımlar atılabilmiş değil" dedi.

'' 280 bin öğrenci gitmemeye başladı''
Dershanelerin kapatılmasına yönelik başlayan tartışmaların yanlış olduğunu belirten, Gündoğdu, yüzde 58 evet ile paydaş olanların bu yüzde 58'e zarar verme hakkının olmadığını söyleyerek, devletin eğitim sistemini sınavlara amaç olmasından çıkarıp, hayata hazırlık olarak öne çıkarması gerektiğini ifade etti.
120 bin öğretmen açığı olduğunu sözlerine ekleyen, Gündoğdu, "39 bin ücretli vekil yerine istihdam edilmiş. Öğretmenin ücretlisi vekili olmaz. Anadolu başta olmak üzere, öğretmenlerin bölgeler arasındaki dağılımındaki adaletsizlik eğitimde fırsat eşitliğinin hayata geçmesine engeldir. Eğer devlet bu sorunları çözerse dershanelere doğal olarak ihtiyaç azalacaktır. İşte SBS ile ilgili bir adım atıldı dershanelere 280 bin öğrenci gitmemeye başladı." Şeklinde konuştu.



''Dershaneler kapatılmamalı, kapanmalıdır''
Gündoğdu, ''Dershanelerin sebep değil, sonuç olduğunu belirterek, dershane asli ürün değil, yan üründür. Dershane devletin yapması gerekip de yapmadıklarından doğan ama kayıt dışı hayata yolculukta diploma vermeyen umuda yolculukta yan unsurlardır. Taraflar Eğitim Bir-Sen olarak biz, hükümet, dershaneler ve Milli Eğitim Bakanlığı bir araya gelip bir taraftan eğitimin bu eksikliklerini gidermek, diğer taraftan dershanelerin dönüşümü için bunu en az dört yıllık bir sürece yayarak, eğitim odaklı pedolojik yaklaşımla konuya bakmaktır. Onun için diyorum ki, dershaneler kapatılmamalı, kapanmalıdır" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir