• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kuyumculuk kursu ilk meyvelerini verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Manisa İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Manisa merkezde kuyumculuk ve el sanatları dalında Zafer Kalkınma Ajansı ile 15 Mayıs 2013 tarihinde imzalanan 144 milyon 395 bin liralık proje değeri ile başlattıkları kurs çalışmalarının ilk meyvelerini almaya başladı.


Kursiyerlerin sertifika törenine Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz da katıldılar.


Vali Savaş yaptığı konuşmada, "Bu sanat Anadolu'da çok uzun süre yapılmış. Sonradan bu iş fabrikasyon aşamasına gelmiştir. Bu meleğin tekrardan canlandırılması gerekiyor. Sanatın canlandırılması kültürümüzün var olması açısından önemli durumdadır. Bu işin kurs açısından istihdam boyutu da var. Manisa'da turizmi geliştirirken mutlaka bir ikinci kanat olarak kültü turizmine verilecek önemi destekliyorum. Buna ilişkin pek çok sivil toplum örgütlerinin çalışmaları var. Manisa'da yaptığımız bu çalışmalar ile bölgeyi hatta Türkiye'yi örnek olmalıyız. Üretilen eserlerin sunumu çok önemli. Önümüzde ki yapılacak olan çalışmaların başında bu konu yer almalıdır. Bunları nasıl pazara sunarız. Bu proje turizmin boşta kalan bir kanadını oluşturuyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz konuşmasında "İlimize gelen turistlere bizler suna bileceğimiz tarihi, kültürel ve el sanatı değerlerimiz olmazsa şehrimize gelen yabancılardan hiçbir gelir elde edemeyiz. Aksine sadece havamızı soluyan suyumuzu içen ve sadece tüketen bir misafir gibi gelir giderler. Ama inanıyorum ki bu gün buradaki gençlerimiz gibi sanatkarlar yetiştirirsek gelen misafirlerimize değerlerimizi sunarak maddi kazanç sağlamakla birlikte manevi değerlerimizle dünyaca tanınmış oluruz ve bu çalışmalar kelebeklerin kanatlarının çırpışı etkisi ile bir kültür tusinamisi oluşturur." dedi. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir