• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Davutoğlu`ndan `Gezi Parkı` Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temasta bulunmak üzere ABD`nin başkenti Washington`da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resmi Twitter hesabından, hakkındaki iddiaları yalanladı. Davutoğlu, ``ABD`de Brookings`te yaptığım konuşmanın Türkiye`de farklı değerlendirmelere neden olduğunu gördüm. Ben daha önce yurt içinde ve yurt dışında Gezi eylemleri sonrası ne söyledi isem yine aynısını söyledim. İlgili haber başlığındaki gibi `Gezi`den onur duyuyoruz` şeklinde bir ifadem olmadı.`` sözlerine yer verdi.

"GURUR DUYDUĞUM GEZİ EYLEMİ DEĞİL"

Gezi protestolarını Orta Doğu`daki eylemlerle karşılaştıran bir soruya karşılık, Türkiye demokrasisinin geldiği yere işaret ettiğini kaydeden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ``Türkiye, ifade ve basın özgürlüğü konularında hiç bir Avrupa ülkesinden geri değildir. Benim gurur duyduğum Gezi eylemi değil, bu konularda ülkemizde Avrupa standardının sağlanmış olmasıdır.`` ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNDE AVRUPA`DAN GERİ DEĞİLDİR"

Kimsenin, oradaki konuşmasından farklı anlamlar çıkarmaması gerektiğini kaydeden Davutoğlu, ``Benim oradaki ifadelerimi tam bilmeden, amacı belli haberler üzerinden yapılan erken yorumları da sahiplerinin tekrar değerlendirmesi gerekir. Türkiye, ifade ve basın özgürlüğü konularında hiç bir Avrupa ülkesinden geri değildir.`` diye ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir