• DOLAR 32.525
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2420.878
  • ...
BDP`den HES projesine yürüyüşlü protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKR- BDP, Dicle Nehri çevresinde hidroelektrik santrali (HES) yapılacağı iddiası üzerine, projeyi protesto etme bahanesiyle yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Muş Milletvekili Demir Çelik, ilçe belediye başkanları ile partililer de katıldı.
 
Mezopotamya Ekoloji Hareketinin organize ettiği etkinlik için Dağkapı Meydanı`nda toplanan grup, Dicle Nehri`nin geçtiği Fiskaya semtine yürüdü.
 
Dağkapı Meydanı`nda toplanan protestocular, yürüyüş sırasında, Türkçe ve Kürtçe yazılı, `Kürdistan`da doğa ve kültürel soykırıma geçit vermeyeceğiz`, `Tarihimize, kültürümüze doğamıza sahip çıkıyoruz` yazılı dövizler taşıdı.
 
Yapılan yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına katılan BDP Milletvekili Çelik, Başbakanın Diyarbakır ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.
 
Dicle Nehri`nin milyarlarca yıllık geçmişe sahip olduğunu belirten Çelik, "Milyarlarca yıldır Dicle Nehri özgür akmıştır. Özgür akarken, insanlığı da, doğayı da, çevreyi de besleyerek akmıştır, öyle de akacak. Mezopotamya coğrafyasına hayat, can, kan vermiştir. Bize düşen bu hayatı sonuna kadar, sonsuza kadar yaşatmaktır, diriltmektir." dedi.
 
Başbakan Erdoğan`ın, Diyarbakır`da `Kürdistan` sözünü kullandığını hatırlatan Çelik, bu nedenle sevindiklerini söyleyerek, "Sayın Başbakan`ın telaffuz ettiği `Kürdistan` onun atası olan Selçuklu`dan, Sultan Sancar`dan beri Kürdistan`dır. Hatta Türkler, Mezopotamya`ya, Anadolu`ya gelmeden, hatta Afrika`da, Avrupa`da, Amerika`da yaşam yokken Kürdistan`da yaşam vardı. Biz Kürt ulusal ittifakını da, Kürdistan halklarıyla, kendi öz yönetimimizle, Rojava`da yaptığımız gibi, öz gücümüze dayalı olarak gerçekleştireceğiz. Size rağmen kendimizi de, kentimizi de yöneteceğiz." ifadelerini kullandı.
 
Protesto grubu, yapılan basın açıklamasından sonra dağıldı.(Hüseyin Yalçın/Ali Adiyaman - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir