• DOLAR 32.542
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2423.738
  • ...
İşte Barzani`nin Dağıttığı Altın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 3 gün önce Diyarbakır Dicle Üniversitesi Spor Salonu`nda düzenlenen törende nikahı kıyılan 400 çifte Başbakan Erdoğan ile Barzani tarafından verilen hediyeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla dağıtıldı.

Barzani`nin hediye ettiği ve özel olarak hazırlandığı belirtilen altınların bir yüzünde Barzani`nin ismi diğer yüzünde ise Kürtçe "Kutlu olsun" yazısı yer alıyor.

"HATIRA OLARAK SAKLAYACAĞIZ"

Nikahı kıyılanlar arasında yer alan Mustafa Denli (29), nikah törenine Başbakan Erdoğan, Barzani, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ ve Beşir Atalay ile bazı bakanlar ve çok sayıda milletvekilinin katılarak şahitlik yaptığını belirterek, törende sanatçılar Şivan Perver ile İbrahim Tatlıses`in düet yaptığını anımsattı.

Törende ayrıca Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Halk Müziği Topluluğu ve sanatçı Bedri Ayseli`nin Türkçe ve Kürtçe parçalar seslendirdiğini kaydeden Denli, çok heyecanlandığı nikah nedeniyle büyük sevinç yaşadıklarını söyledi.

 

Törende yer aldığı için kendisini şanslı hissettiğini ifade eden Denli, "Kalabalık nedeniyle salonda hediyeleri vermediler. Daha sonra Bağlar Kaymakamımız tarafından vakıfta teslim edildi. Sayın Başbakanımız yarım altın, Barzani bin dolar ile tam altın hediye etti. Bin doları ihtiyacımız olduğu için harcayacağız. Ancak altını hatıra olarak saklayacağız. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"HEDİYELERİ SÜRPRİZ OLDU"

Gülsüm Denli (25) ise yaklaşık 15 gün önce evlendiklerini ancak resmi nikah kıymadıklarını dile getirerek, "Nikahımızın orada kıyılması çok heyecan ve mutululuk vericiydi. Keşke herkesin düğünü böyle olsa. Hediyeleri süpriz oldu" diye konuştu.

Diyarbakır`da 400 çift için düzenlenen toplu nikah töreninde çiftlere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 400 yarım altın, Başbakanın davetlisi olarak kentte gelen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani ise 400 altın ile 400 bin dolar hediye etmişti.

Çiftlerin gelinlik, damatlık, kuaför, nikah, organizasyon ile ulaşım dahil tüm masrafları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca karşılanmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir