• DOLAR 32.523
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2424.068
  • ...
Öcalan Devletten `yasal zemin` Talep Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abdullah Öcalan, kendisini İmralı Cezaevi`nde ziyaret eden kardeşi Mehmet Öcalan`a kendisiyle görüşen devlet heyetine 3 şart aktardığını söyledi.

Öcalan, "Sürecin altyapısı yasal çerçevede hazırlanması gerekir. Sürecin anlamı bu zemin yaratılırsa daha fazla anlamlı kılınır. Geçtiğimiz günlerde devlet heyeti buraya geldi. Müzakerelerle ilgili 3 şartı onlara aktardım. Onları bekliyorum" ifadesini kullandı.

Öcalan görüşmede sürecin yasal zemine oturtulması gerektiğine de vurgu yaptı ve geçen günlerde kendisi ile görüşen devlet heyetine müzakerelerle ilgili 3 başlık altında görüşlerini sunduğunu belirtti.

Öcalan, konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: Sürecin altyapısı yasal çerçevede hazırlanması gerekir. Sürecin anlamı bu zemin yaratılırsa daha fazla anlamlı kılınır. Geçtiğimiz günlerde devlet heyeti buraya geldi. Müzakerelerle ilgili 3 şartı onlara aktardım. Onları bekliyorum. Belki yakın bir zaman içerisinde heyet geri gelebilir. Bekliyoruz. Müzakereler başlayacaksa sürece her yönüyle hazırız. Bizden yana bir sorun yok. Sonuçta biz bir tarafız. Tek tarafla Kürt sorunu gibi bir sorun çözülmez. Devlet ve hükümet buna katkı yaparsa belki bir yere gidebilir. Süreç çok fazla hassas bir noktadadır. Çok fazla umutlu da umutsuz da değilim. Yakın dönemde heyetin getireceği cevap süreci netleştirebilir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir