• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
Diyarbakır Medya Mensupları Derneği kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır`da basın alanında faaliyetlerde bulunmak üzere kısa adı DİMED olan Diyarbakır Medya Mensupları Derneği kuruldu.
 
Derneğin amacı hakkında bilgi veren DİMED Kurucu Başkanı Mahmut İrtem, amaçlarının özelde basın mensupları genelde medya çalışanlarının haklarını savunmak ve karşılaştıkları sorunları gidermek olduğunu söyledi.
 
Özellikle yerel basında çalışan gazetecilerin mesleklerini temsil edebilecek niteliğe sahip olmaları ve eğitim alanındaki eksikliklerini gidermeye yönelik çalışmalarda bulunacaklarını ifade eden İrtem, bunun yanı sıra gazetecilerin karşılaştıkları sorunlarının giderilmesi için çaba sarf edeceklerini kaydetti.
 
Dernek, gazete, dergi, radyo, televizyon gibi yazılı, işitsel, görsel ve elektronik iletişim ve internet alanlarını kapsayan gazetecilik mesleğini; mesleğin geleneklerini, ahlak ilkelerini korumanın da hedefleri arasında olduğunu dile getiren İrtem, önümüzdeki günlerde basın kuruluşlarını ziyaret ederek üye kabulüne başlanacağını söyledi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir