• DOLAR 32.583
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2507.36
  • ...
Doğu okuyor projesi devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Proje kapsamında kente gelen yazarlar Nasuh Mahruki, Sıtkı Aslanhan ve Fatih Erdoğan, Öğretmen Evi'nde Vali Veysel Yurdakul ve basınla kahvaltıda bir araya geldiler.
Projede günün yüksek teknolojisinin kullanılmasının kendisinde ayrı bir heyecan uyandırdığını ifade eden Mahruki, şunları söyledi: "Gerçekten çok heyecan verici bir proje. Çünkü bir yazar, bir konuşmacı için en önemli konu mümkün olduğu kadar fazla kişiye kendi düşüncelerini aktarabilmesidir.

Bir konferans salonuna girdiğinizde 300-500 kişiye ancak hitap edebiliyorsunuz. Ama burada uzaktan eğitim sistemiyle 13 ilde 15 binin üzerinde öğrenciye ulaşacağız. Bu nedenle çok heyecanlıyım. Öğrencilerin yaşamlarında kendilerini keşfetmelerini ve kendi potansiyellerinin doruğuna ulaşmaları için kendi yaşam deneyimlerimden örnekler verip, bir yol haritası, zihin haritası onlara çizeceğim.


Umarım faydası olur. Çocuklar bizim geleceğimiz. Küçük yaşlarda onlara bu farkındalığı verebilirsek, kendi hayatlarını daha sağlıklı kurgulayabilirler. Bunun sonucunda da hepimiz ülke olarak, toplum olarak kazanırız" dedi.

Yazar Fatih Erdoğan, ise 25 yıldır okullarda düzenlenen konferanslara katılıp öğrencilerle bir araya geldiğini belirterek, "Son yıllarda şansım arttı ve bu bölgedeki illerin hemen hemen hepsine gitme fırsatım oldu. Bu projenin tüm Türkiye için önemi şu ki, kitaplar sadece eğitimde önümüze konulan ders kitaplarıyla sınırlı kalırsa çok güdük bir toplum oluruz.

Çocuklara sunulan edebiyat iyi sunulursa çocukların ileride sadece mesleki başarılarını sağlamaz. Aynı zamanda onların hem birey olarak hayattan aldıkları tadı arttırır. Hem de yaşam kalitelerini sadece kendilerinin değil, tüm toplumun yaşam kalitesini yükseltir" şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir