• DOLAR 32.523
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2496.419
  • ...
"Dershaneler kapatılmamalı ama kapanmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Nurettin Ardınçoğlu Kültür Merkezinde bir konferans düzenleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, gündem ilişkin açıklamalarda bulundu. Dünya Müslümanları üzerinde uygulanan zulümlere dikkat çeken Gündoğdu, batı medeniyetinin getirdikleri, eğitim sorunu ve dershanelerin kapatılması ile laikliğin din ve dindarlar üzerindeki konumu ele aldı.

 

"Laiklik dindarı dövmenin sopası olduğunu söyledi"
Anayasanın devletin nitelikleri bölümünde demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin tanımlamasında, laikliğin tanımının olmadığını belirten Gündoğdu, "Laiklik kimin eline geçmişse dindarı dövmenin sopası olarak kullanmıştır. Danıştay sopa olarak kullanılmıştır, başörtülü avukatı yasaklamıştır. Anayasa mahkemesinin 7 cüppelisi sopa olarak kullanılmış, 411 milletvekilinin üniversitede kızlar başörtülü okusun diye verdiği karara Sütçü İmam Üniversitesinde bile kızlar sürgün edilerek önü kesilmiştir.

 

Hiçbir darbecinin yaptıkları yanı kar kalmamalı, ikna odası kuranların, çocuklarımıza yaşattığı zulmü unutmamalıyız. O zulmü yapanlardan hukuk devletinden hak ettiği cezayı almadır diye düşünüyorum." dedi.

 

"Dershaneler kapatılmamalı ama kapanmalıdır"
Daha çok neti olan öğrencinin daha kaliteli olduğu bir değer yapısının yanlış olduğunu belirten Gündoğdu, "Eleyen bir sistem testle tost arasında sıkıştırılmışız. Ahlaklı olma, erdemli olma, hayata hazırlıklı olmayı vermemişiz çocuklarımıza. Devlete, hükümete sesleniyorum eğitimin en önemli meselesi sistem sorunudur. Sınavda hazırlıktan, hayata hazırlığa önemseyen bir eğitime geçilmelidir. Dershaneler eğitimin sorunlarından türeyen destek unsurudur. Sebep değil sonuçtur. Dershaneler kapatılmamalıdır ama kapanmalıdır." şeklinde konuştu.

 

Batı medeniyetinin, demokrasi anlayışının da, insan hakları anlayışı da ikiyüzlü olduğunu söyleyen Gündoğdu,"Birleşmiş Milletlere yapılan zulümlere neden ses çıkartmıyorsun diye bağırırız. Ses çıkarır niçin yeterli değil deriz ya da istediğimiz sesi çıkarır ama 200 üyesinin 5 tanesi veto etme hakkı vardır, veto eder. Bu 5 ülke ABD, Çin, Rusya, Fransa ve İngiltere'dir." dedi.

 

Batının Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da hem Miyammar'da yüzlerce çifte standarda imza attığını belirten Gündoğdu, Mısır'da yapılan darbeye darbe bile diyemeyen batılılar, darbe diyemeyen bazı İslam ülkelerinin diktatör kralları, tıpkı 28 Şubat sürecinde 'darbeye karşıyım ama Erbakan bunu hak etti' diyenler gibi olduğunu söyledi. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir