• DOLAR 32.5
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2490.562
  • ...
Batmanlı bir dava eri daha uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Ömrünü İslam`ın hassasiyetlerine adayan dava eri Sadi Coşğun (Mustafa Hathatkî) kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yumdu.

Batman`ın Beşiri ilçesi Doğankavak (Hathatkê) köyünde odun kırarken geçirdiği kalp krizi geçiren Mustafa Coşğun Batman Bölge hastanesine kaldırıldı. Bölge hastanesinde kendisine yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata geri döndürülemeyen Coşğun 16 Kasım akşam saatlerinde ruhunu Allah`a teslim etti.

İslami camia içerisinde çok sevilen ve sayılan Mustafa Coşğun, toplum arasında İslami hassasiyetlerinden dolayı sert bir yapıya sahip olmasına rağmen insanlara karşı her zaman sevgi ve merhamet besledi. İnsanların günaha ve harama düşmesi kendisini çok rahatsız ediyordu.

Batman Köy-Der Genel Başkanı Murat Güneş, Mustafa Coşğun`un İslami şuuru elde ettiği günden itibaren cömertliğinin bir örnek teşkil ettiğini belirterek, "İslam davasına olan düşkünlüğü sebebiyle hiçbir fedakârlıktan kaçınmayıp, yapılan bütün maddi ve psikolojik baskılara rağmen kendi köyünde tek başına bir mücadele örneği sergiledi.
 
Zamanımızın tüm sıkıntılarına rağmen yaşlı ve sakat olması hasebiyle de denilebilir ki Allah için nasıl bir cömertlik ve nasıl bir mücadele verileceğinin en yüksek seviyesini sergilemiştir.
 
Toplumun içinde İslami hassasiyet yaygınlaşması ve insanların bu davaya hizmet edebilmeleri için hiçbir zorluktan çekinmedi." dedi. (Masum Günaydın-İLKHA)
 
 
 
 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir