• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
Otobüs şoförlerinden eylem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Adana Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförleri, PKK yandaşlarının yaptığı gösteriler esnasında taşlanan ve sürücüsü linç edilmek istendiği için yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren arkadaşları için korsan gösterilerin yapıldığı mahallelerde 1 gün iş bırakma eylemi başlattı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs sürücüleri bugün sabah saat 05: 00 otobüs işletmeleri müdürlüğünde toplanarak eylem yaptı. Belediye İş Sendikası Adana Şube Başkanı Zeki Eker, can güvenliklerinin olmadığını bu nedenle bundan sonra sürücülerin baret ile trafiğe çıkacağını belirterek, "Bugün 2.5 saat iş bırakma eylemi yapacağız. Çünkü bizim tek amacımız halka hizmet edip eve ekmek götürmek ancak arkadaşlarımız her gün saldırıya uğruyor. Korsan gösterilerin olduğu mahallelerde 2.5 saat çalışmayacağız" dedi.

Eker'in konuşmasının ardından bir kadın sürücü 2.5 saatlik iş bırakma eyleminin yetersiz olduğunu hergün can tehlikesi atlattıklarını söyleyerek, "Arkadaşımız hayatta kalma mücadelesi veriyor bunun bedeli 2.5 saat iş bırakma eylemi olamaz" diye bağırdı. Bunun üzerine iş bırakma eylemini korsan gösterilerin olduğu mahallelerde 1 güne çıkartıldı. (Yunus Emre-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir