• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2422.072
  • ...
Okullarda "Gezi Parkı" olaylarına dair söylemler dolaşıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, İLKHA'ya yaptığı açıklamada okullarda Gezi Parkı olaylarına dair söylemlerin dolaştığını ileri sürdü.


Özellikle okul müdürleri ve öğretmenler tarafından öğrencilere Gezi Parkı ile ilgili kendi görüşlerini empoze etmeye çalıştıklarını ifade eden Şeker, "Biz meselenin sadece ağaç ve çevrecilik olmadığını bunun altında siyasi ve ideolojik yaklaşımların olduğunu da gördük." dedi.


Bu durumun okullara da sıçradığını dile getiren Şeker, Gemlik ilçesinde 2 okulda müdürün öğrencileri yönlendirme gibi bir konuşmasına şahit olduklarını söyledi.


Ayrıca Uludağ Üniversitesine bağlı Gemlik Kampüsü'nde ki mezuniyet töreninde bir öğretim görevlisinin 'Diren' yazılı tişörtle sahneye çıkıp konuşma yapmasını da manidar bulduklarını ifade eden Şeker, öğretim görevlisinin, "Bu ülkenin vatandaşlarına biber gazı sıkan, gençlerini coplayan polisler kahraman değil asıl kahramanlar sizlerisiniz" diyerek adeta öğrencileri provoke ettiğini belirtti.


Bu kişiler hakkında gerekli soruşturmaların yapıldığını da kaydeden Şeker, soruşturmaların henüz neticelenmediğini de sözlerine ekledi.


Özellikle ortaokul ve liselere kadar bu durumun sirayet ettiğini ve öğrencilerin siyah tişört giyerek okula gittiklerine dikkat çeken Şeker, bunu da bir takım sendikalar tarafından özellikle KESK ve Eğitim Sen gibi sendikaların organizeli ve örgütlü bir şekilde yaptıklarını söyledi.
Memur Sen ve Eğitim Bir Sen olarak ülkeyi ve milleti sevdiklerini dile getiren Şeker, "İnşallah bu karışık olaylar, bir takım provokasyonlar bu ülkede hedefine ulaşmaz. Bu millet inşallah bunlara prim vermeyecektir." dedi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir