• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
İtalya`da Kerbela tiyatrosuna yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ROMA - İtalya`nın Como kenti Mevlana Camisinde düzenlenen `Aşura ve Kerbela` programı Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hz.Hüseyin ve Ehli Beytin Şehid edilmesinin yıldönümü dolayısıyla bir araya gelen Müslüman bayanlar, bu yıl Como kentinde bir ilke imza atarak, Hz. Peygamberin (s.a.v) torunu Hz. Hüseyin`in (r.a) şehit edilişini tiyatro sahnesiyle canlandırıldı.
 
Mevlana Camisinde düzenlenen Kerbela tiyatrosuna bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Kadın kolları yetkilileri, programa katılan bayanlara `Aşura ve Kerbela` olayının anlam ve önemine binaen kısa bir konuşma yaptı. Kadın kolları adına konuşma yapan Hatice Pınar, ``Biz Zeynebi Müslümanlarız. Bizler hepimiz Hz. Hüseyin ve onun eşsiz mücadelesini dünyaya haykıran Zeynebileriz. Hz. Hüseyin ve Ehli Beytini rahmetle anıyoruz. Ama Yezidi hiç bir zaman rahmetle değil onu ve onun izinden gidenleri lanetle anıyor ve anmaya devam edeceğiz. Hz.Hüseyin ve Hz. Zeyneb hayatlarını ve mücadelelerini erkek ve kız çocuklarımıza devamlı anlatmalıyız. Onlar Yüce şahsiyettirler. Bizler kadın olarak asla susmamalıyız. Hüseyni mücadeleyi Zeynebi bir mesajla anlamalı ve anlatmalıyız.`` şeklinde konuştu.
 
Bu konuşmanın ardından yaşları 5 ile 7 yaşında olan çocukların sahnelediği Kerbela tiyatrosunda duygulu anlar yaşandı.
 
Çocukları tiyatro oyununa hazırlayan Hatice Pınar, ``İnşallah bu çocukları önümüzdeki yıl kutlu doğum programına da hazırlıyoruz. Tabii ki çocuklarımız hem tiyatro hem de içerik olarak tarihlerini ve iyi, kötü şahsiyetleri beraber tanıyacaklar. Çocuklar şimdiden Kutlu Doğum Tiyatrosunu özlemekteler. Bizler de onların bu güzel niyetlerine karşılık kimin daha iyi hangi rolü becerdiğini göz önüne alarak değerlendireceğiz.`` dedi.
 
Daha sonra etkinliğe Almanya`dan katılan Molla M. Emin Hakseven, Mevlana Camisinde kısa bir konuşma yaptı. Özellikle Aile ve İslam müessesesi hakkında konuşan Molla M.Emin konuşmasında, ``Her birey aile toplantısını yapmalıdır. Herkes kendi ailesinde haftada en az bir sefer çocuklarını toplayıp nasihatlerde bulunmalıdır. Namazın özellikle kılınması lazım. Önce biz daha sonra çocuklarımız. Namaz dinin direğidir. Namazsız bu din olmaz. Bu Din namazla ayaktadır.`` şeklinde konuştu.
 
Program daha sonra yapılan dua ile sonra erdi. (Yunus Can - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir