• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
ABD Jandarmalığı Fransa`ya Devretti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Debka’da yayınlanan analizde, ABD’nin İran ile yakınlaşma sürecine girip Orta Doğu’daki meselelerden sıyrılarak gözünü Asya’ya dikmesi üzerine buradaki boşluğu dolduran oyuncunun Fransa olduğu ifade ediliyor.

Fransa’nın ‘israil’, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır ile yakınlaşma içerisinde olduğu ve ABD’nin Tahran ile yakınlaşmasından doğan güç boşluğunu doldurmaya çabaladığı belirtiliyor.

Öte yandan DEBKAfile’ın aktardığı bilgiye göre Fransa, Suudi Arabistan ve ‘israil’ Obama’nın İran ile yakınlaşma sürecine karşı takındıkları bu tavır yüzünden hiçbir şekilde suçluluk duymuyorlar. Aksine kendi çıkarlarının ABD tarafından köşeye sıkıştırıldığını düşünüyorlar ve bu köşeden sıyrılmanın yollarını aramakla meşguller.

Süreç ile ilgili görüşmeler yapmak için Pazar günü ‘israil’de bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ise ‘israil’e İran’a yönelik yaptırımların yumuşatılması fikrine sonuna kadar karşı çıkılacağı sözünü verdi.

Hollande ve Netenyahu, Çarşamba günü Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ile ayrı ayrı görüşecek. Debkafile, Fransa’nın sürece ilişkin kesin kararını bu süreçten sonra vereceğini belirterek Suudi Arabistan ile Fransa’nın İran’a yönelik saldırı konusundaki desteğinin bu görüşmeden sonra kesinlik arz edeceğini ileri sürdü.

Debka, Fransa’nın da geri adım atması durumunda ise ‘israil’in söz konusu saldırıyı tek başına gerçekleştirme noktasında sorumluluk üstlenip üstlenmeyeceğine dair net kararın henüz verilmediğini, bu meselenin sürece bırakıldığını aktardı. Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry’nin önümüzdeki Cuma günü bu meseleyi görüşmek için işgal altındaki topraklara gideceği açıklandı. (İsra Haber)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir